Στην Πολωνία ο Ολυμπιακός για τη μεγάλη μάχη με την Γιαστρέμπσκι (vid)
Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Πολωνία, όπου θα παίξει τον δεύτερο προημιτελικό του CEV Champions League απέναντι στην πανίσχυρη Γιαστρέμπσκι την Τετάρτη (19/3).
Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ βρίσκεται στην Πολωνία, όπου συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι. Την Τετάρτη (19/3) στις 21:30, οι «ερυθρόλευκοι» νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν την παντοδύναμη Γιαστρέμπσκι στην «Hala Widowiskowo-Sportowa», για τον κρίσιμο δεύτερο προημιτελικό του CEV Champions League, με στόχο την υπέρβαση-πρόκριση στο Final-4.
Μετά τη σπουδαία νίκη (3-2) επί της Γιαστρέμπσκι στην πρώτη «μάχη» των «8» στο Ρέντη, ο Θρύλος, στη μεγάλη ρεβάνς στη Νότια Πολωνία, χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ήττα με 3-2 και το «χρυσό» σετ, ώστε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την τελική φάση του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.
Αντρέα Γκαρντίνι: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μία από τις καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Θα είναι πολύ δύσκολο, διότι μία τόσο καλή ομάδα θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε να προκριθεί στο Final-4. Μετά τη νίκη στο πρώτο ματς, έχουμε την ευκαιρία μας και θα την διεκδικήσουμε. Θα παίξουμε πόντο-πόντο, με συγκέντρωση και όλη τη δύναμη που έχουμε».
Ανέστης Δαλακούρας: «Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, τον επαναληπτικό. Εχουμε κάνει μια μεγάλη εμφάνιση στον πρώτο αγώνα, με νίκη. Ξέρουμε, όμως, ότι η Γιαστρέμπσκι είναι μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι, το ίδιο αποφασιστικοί, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μια πρόκριση ονειρική».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.