Τέμπη: Πληθαίνουν τα καλέσματα για την 28η Φεβρουαρίου – «Οι στρατιωτικοί να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις»
Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη.
Με βίντεο διάρκειας εφτά λεπτών ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), Δημήτρης Μεθενίτης, απευθύνει κάλεσμα στους στρατιωτικούς να λάβουν μέρος μαζικά στις συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη.
«Θέλω να πάω και θα πάω», δηλώνει ξεκάθαρα, υπογραμμίζοντας ότι θα συμμετάσχει ως πατέρας, ως σύζυγος, ως παιδί, αλλά και ως ευαισθητοποιημένος πολίτης που ανησυχεί για το μέλλον της χώρας. Τονίζει ότι η παρουσία στις συγκεντρώσεις είναι «ηθικό χρέος απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, που έχουν στοχοποιηθεί με άθλιο και συντονισμένο τρόπο».
«Οι στρατιωτικοί έχουν χρέος να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις – Είναι ζήτημα δημοκρατίας», λέει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
Επικρίνει τις «παραινέσεις να μην πάει ο κόσμος» και τις προσπάθειες εκφοβισμού, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνεται σπέκουλα, ότι πρέπει να τρομοκρατηθεί ο κόσμος». Επισημαίνει ότι ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με εσωτερικά ζητήματα, καθώς «είναι για τον εξωτερικό εχθρό» και όχι για να καταστέλλει τις κινητοποιήσεις αγανακτισμένων πολιτών.
@dmth.poes♬ πρωτότυπος ήχος – Δημήτρης Μεθενίτης
Για τα Τέμπη: «Διεκδικούμε δικαιοσύνη, διαφάνεια, δημοκρατία»
«Ξέρουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά πώς θα τελειώσει αυτή η διαδήλωση», αναφέρει, προβλέποντας επιχειρήσεις καταστολής, διαστρέβλωση των γεγονότων και προσπάθειες απαξίωσης των διαδηλωτών. Ωστόσο, καλεί τους στρατιωτικούς να παραστούν, αξιοποιώντας τις άδειες που δικαιούνται, και να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.
«Όσοι μπορούμε να συμμετάσχουμε, είναι καλό να συμμετάσχουμε και να μην μασάμε από τρομοκρατίες και απειλές. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη, διαφάνεια, δημοκρατία», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ.
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-136x85.jpg)

![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442