Είχε εδώ και αρκετό διάστημα αναφερθεί το πολύ προφανές: ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τη φωτιά στο πρωτάθλημα. Και όλα τα παιχνίδια του επί εποχής Βιτόρια, ήταν αυτό που λέμε «στην κόψη του ξυραφιού». Να δεχθεί κάποιος πως βελτίωσε τη θέση και την εικόνα του με τον Πορτογάλο προπονητή σε σχέση πάντα με τον Αλόνσο;
Ας το κάνουμε. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί πως αρκετές αναμετρήσεις, οι περισσότερες για την ακρίβεια, κρίνονταν σε λεπτομέρειες και προς το τέλος του εκάστοτε ματς. Προσέξτε τι είχε ο ΠΑΟ μέχρι να ανέβει στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Βιτόρια στον πάγκο του.
Τα αποτελέσματα ήταν:
Βόλος – Παναθηναϊκός 0-1,
Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0 (με γκολ που ήρθε στο 73’),
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-2(το γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων),
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-1,
Asteras AKTOR – Παναθηναϊκός 0-1 (η νίκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων),
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1,
Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1-0( γκολ στο 82’),
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1 ( οι βαθμοί εξασφαλίστηκαν στο 90’),
Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 2-2,
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-0,
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 ( η ισοφάριση στο 74’) και
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2 (από 0-2 η ανατροπή και το γκολ της νίκης στο 81’).
Ορισμένοι θα μιλήσουν για «ψυχικά αποθέματα». Οι ψύχραιμοι πως ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε με την τάση που έδειχνε να φτάνει σε γκολ προς το φινάλε των αγώνων, ενώ σε καμμιά αναμέτρηση δεν έβγαλε αυτό που λέμε «αέρα νίκης». Κάπως έτσι, ήταν ηλίου φαεινότερο πως η γκέλα θα ερχόταν. Και στην έδρα του Αρη, η ήττα με 2-0 πίκρανε πολλούς και άφησε το κοινό να αναρωτιέται γιατί τέτοια κακή απόδοση από τους ποδοσφαιριστές.
Τι άλλο να κρατήσουμε από το τετ-α-τετ των Κίτρινων με τους Πράσινους; Το πώς πανηγύρισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την επιτυχία της ομάδας του. Αναμφίβολα τη χρειαζόταν. Πήρε ηθικό για τη συνέχεια ο Ελληνας προπονητής. Αλλά η ένταση ήταν κάτι που αναμφίβολα σχολιάστηκε. Δεν συνηθίζεται, άλλωστε, ένας που βρισκόταν για μια πενταετία στο ρόστερ μιας ομάδας και ήταν επίσης στον πάγκο της για περίπου δύο χρόνια, να εκδηλώνεται με τέτοιο τρόπο.
Ο Ουζουνίδης για δύο περιόδους και από διαφορετικές θέσεις βρέθηκε στον Παναθηναϊκό. Αλλοι «κρύβονται» και δεν πανηγυρίζουν καν γκολ απέναντι σε προηγούμενες ομάδες τους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα «άλλο στυλ». Γνωρίζει δε πως η νίκη του απέναντι στο Τριφύλλι, αλλάζει τις ισορροπίες στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την αναμέτρηση Καϊράτ – Κλαμπ Μπριζ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.