Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL πέφτει στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σήμερα (10/2, 17:15), πριν την διακοπή για το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 15-2 η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ αυτή του Καντσελιέρι είναι στο 8-9 και την ένατη θέση.
Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, φεύγοντας με το διπλό τόσο από το Παρίσι (73-90), όσο και από την Βαρκελώνη (88-90). την ίδια ώρα ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από την Ντιζόν (97-93), αλλά τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του FIBA Europe Cup, εκεί όπου θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Φρίμπουργκ.
Στα αγωνιστικά τέλος, οι Πειραιώτες δεν θα έχουν στη διάθεσή τους Τόμας Γουόκαπ και Λούκα Βιλντόσα, που είναι τραυματίες ενώ, εκτός λίστας ξένων στο πρωτάθλημα βρίσκεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ.
Η προϊστορια
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα συμπληρώσουν αύριο τα 140 στη μεταξύ τους ιστορία που άρχισε να γράφεται, στα χρόνια της Α’ Εθνικής, από την περίοδο 1967-68. Ο Ολυμπιακός έχει πια υπερδιπλάσιο αριθμό νικών και μάλιστα ως γηπεδούχος μετράει 27 συνεχόμενες. Η τελευταία από τις τέσσερις, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ mateco σημειώθηκε στις 4 Μαΐου 2000 για τα ημιτελικά των playoff (66-69).
Ο Σιδηρόπουλος υποβιβάστηκε από την ελίτ κατηγορία, όπου ήταν τυπικά εδώ και τρία χρόνια, ενώ έσβησε και κάθε ελπίδα για ανέλιξη του Παπαπέτρου στην κορυφαία κατηγορία. Ολο το παρασκήνιο