O Eργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αναντολού Εφές τόνισε ότι ο Κώστας Σλούκας οργάνωσε εκπληκτικά την ομάδα, ενώ αποθέωσε και τον κόσμο του «τριφυλλιού».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ο Σλούκας έπαιξε και οργάνωσε εξαιρετικά την επίθεσή μας. Είχε 9 ασίστ και φυσικά ο Ναν ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά, αλλά είναι απίθανος παίκτης στην επίθεση και μόλις πήρε αυτοπεποίθηση, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Ο Όσμαν έκανε καλή δουλειά επίσης στα ελεύθερα σουτ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο την άμυνά μας, κάναμε αλλαγές, σταματήσαμε την Εφές, παρόλο που έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ μέχρι την τρίτη περίοδο. Για εμάς ήταν σημαντική αυτή η νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε το τέλειο μπάσκετ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια σε μία διπλή εβδομάδα, τους αξίζει ξεκούραση αύριο».
Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Οι οπαδοί μας αξίζουν επίσης ξεκούραση για το Σαββατοκύριακο, ήταν εδώ για εμάς, ήταν εκπληκτικοί. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι απίθανη. Δεν είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ όπου είναι κι αυτοί έκπληκτοι με αυτή την ατμόσφαιρα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς μας».
Μπάνκι: «Πληρώσαμε τα πολλά μας λάθη»
«Δύσκολο ματς, δύσκολη ήττα. Το προσεγγίσαμε με την σωστή ενέργεια. Μου άρεσε η επιθετικότητα της ομάδας, ήμασταν συμπαγείς, πληρώσαμε τα πολλά μας λάθη. Κάποιες φορές κάναμε μεγάλα λάθη που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει με εύκολα καλάθια. Δεν μπορούμε να τα προσφέρουμε σε μία τόσο ταλαντούχα ομάδα. Τρομερό δεύτερο ημίχρονο από τον Ναν, δεν ανταποκριθήκαμε σωστά. Αλλά σαν ομάδα έως 5 λεπτά πριν το τέλος μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, να παίξουμε με το ρυθμό μας, είχαμε πειθαρχία επιθετικά.
Μειώσαμε τα λάθη και αυτό βοήθησε με τα σουτ που φτιάξαμε να μείνουμε στο ματς παρά τα εντυπωσιακά ποσοστά που είχαν, ειδικά στα τρίποντα, και όλα τα ISO. Πρέπει να μειώσεις τα λάθη γιατί σε τέτοιο περιβάλλον όλες οι κατοχές μετράνε. Στο τέλος είχαν καλύτερη ενέργεια και αποφάσεις. Λίγα λεπτά πριν το τέλος απαντήσαμε στους πρωταθλητές με την προσωπικότητα που περιμένω κάθε βράδυ από την ομάδα μου», ανέφερε από την πλευρά του ο προπονητής της Αναντολού Εφές.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.