Χιλιάδες φίλαθλοι αποθέωσαν τον Νεϊμάρ για την επιστροφή του στη Σάντος, τη βραζιλιάνικη ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, σχεδόν δώδεκα χρόνια αφότου έφυγε για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη Μπαρτσελόνα.
«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα. Θα τη θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή», είπε ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας των «Seleção», συγκινημένος, λίγες μέρες μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Χιλάλ.
«Ολέ, ολέ, ολέ Νεϊμάρ», φώναζαν οι φίλαθλοι, ντυμένοι όλοι στα ασπρόμαυρα.
«Είναι μια σωτηρία για μένα, μια ευτυχία, μια ποδοσφαιρική σωτηρία, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έπαιξα, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανα αυτό που αγαπώ περισσότερο στον κόσμο, που είναι το ποδόσφαιρο.
Έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές εδώ. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να ζήσουμε. Πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία μου αποστολή και θα την φέρω εις πέρας με κάθε κόστος. Σωματικά είμαι πολύ καλύτερα. Δεν είμαι ακόμη εκατό τοις εκατό, χρειάζομαι λεπτά, αγώνες, γιατί η προπόνηση δεν αρκεί για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Θα το κερδίσω με τον καιρό», ανέφερε ο Βραζιλιάνος.
Δεκάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο περιμένοντας τον «Πρίγκιπα», όπως ήταν το παρατσούκλι του «Νέι» κατά την επιστροφή του στο σπίτι. Ο «Βασιλιάς» είναι φυσικά ο αείμνηστος Πελέ.
Ο Νεϊμάρ θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 10, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε όσο η ομάδα ήταν πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία. Κατά την πρώτη του περίοδο, επιθετικός κέρδισε τις τελευταίες σημαντικές νίκες της Σάντος με τη φανέλα των «11»: το Κύπελλο Βραζιλίας το 2010, το Libertadores το 2011 και το Recopa Sudamericana το 2012.
Αφού ανακοίνωσε μία την ημέρα πριν, την επιστροφή του στην ομάδα του Σάο Πάολο, όπου έπαιξε μεταξύ 2009 και 2013, ο 32χρονος Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Σάντος, Φερνάντο Μποναβίδες.
«Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορεί να μείνει όλο το χρόνο», διαβεβαίωσε εκείνος μιλώντας στο SporTV. Η υπογραφή ενός συμβολαίου μικρής διάρκειας οφείλεται, σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, στην επιθυμία του σταρ να βρει τον ρυθμό του για να προσπαθήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να φτάσει σε καλή κατάσταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία μου αποστολή και θα την φέρω εις πέρας με κάθε κόστος», είπε.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη αγωνιστική των play-out της Super League και η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει τον... τελικό ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά και ακόμη δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Ορεξάτος ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και αφού υποκλίθηκε στον... απερχόμενο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμέν, έπειτα του διαμήνυσε ότι αν σταματήσει να τρέχει θα τον κάνει αλλαγή!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πλέον έχει πιθανότητες ακόμη και για την τετράδα – Ποια είναι τα σενάρια που δίνουν στους Πράσινους πλεονέκτημα έδρας.