Έχουν εξαντληθεί τα λόγια για τον τύπο από το Μαρόκο που εμφανίστηκε από το… πουθενά το καλοκαίρι του 2023 και έχει κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν και να τον «τρέμει». Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, πρωταγωνιστής και φέτος με τα ερυθρόλευκα είναι ασταμάτητης σε όλα τα επίπεδα.
Ο Μαροκινός killer που μετά την φρενήρη πορεία της περσινής σεζόν έως την ιστορική στιγμή του γκολ στην ΟΠΑΠ Αρένα που χάρισε το Κόνφερενς Λιγκ συνεχίζει με… σπασμένα φρένα. Από το πρώτο ματς στον Βόλο, μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο μετά από ένα μεγάλο διάστημα στην προετοιμασία που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετό καιρό το καλοκαίρι, έως το Κυριακάτικο ματς ξανά με τον Βόλο, στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου όλα τα ματς του Ολυμπιακού έχουν ένα κοινό πρόσωπα.
Είτε μιλάμε για πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ και κύπελλο. Τον Αγιούμπ Ελ Καμπί που έκανε… black jack και συνεχίζει ακάθεκτος! Είναι ο μοναδικός παίκτη του Ολυμπιακού που έχει παίξει σε όλα τα ματς, είτε βασικός είτε ως αλλαγή. Με την… μικρή επίσης λεπτομέρεια πως είναι και ο πιο αποτελεσματικός με 15 γκολ (11 στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο Γιουρόπα) και 4 ασίστ στα συνολικά 1.608 αγωνιστικά λεπτά.
Και όλα αυτά σε μια σεζόν που ο Μεντιλίμπαρ αποδεικνύει στην πράξη όσα λέει στους παίκτες του δείχνοντας πως τους υπολογίζει όλους και τους δίνει την δυνατότητα να παίξουν και να διεκδικήσουν μια θέση στο αρχικό σχήμα. Με το ρόστερ του Ολυμπιακού να έχει 31 παίκτες ο «Μεντί» έχει βάλει στο χορτάρι τους 27 σε αυτά τα 21 επίσημα ματς των Κυπελλούχων Ευρώπης (14 πρωτάθλημα, 5 στο Γιουρόπα και δύο στο κύπελλο).
Αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αριθμός για έναν προπονητή που δείχνει έτοιμος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ρόστερ του που εν τέλει είναι μεγαλύτερο από ότι θα προτιμούσε αλλά αυτό δεν τον δυσκολεύει. Οι μοναδικοί που μέχρι τώρα δεν έχουν παίξει σε επίσημο ματς είναι οι δύο «πιτσιρικάδες», Κουτσίδης και Μπακούλας παρότι αρκετές φορές ήταν στον πάγκο και οι δυο τερματοφύλακες, Αναγνωστόπουλος και Μπότης.
Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ του Ολυμπιακού που έχει το απόλυτο. Ο Τζολάκης μετράει 19 συμμετοχές έχοντας παίξει βασικός σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ενώ τις ίδιες έχει και ο Έσε που έχει χάσει μόνο δύο ματς λόγω τραυματισμού έχοντας 1.335 αγωνιστικά λεπτά. Ψηλά στην λίστα και ο Ροντινέι που ακολουθεί με 18 συμμετοχές (1.511 αγωνιστικά λεπτά) όσες και ο Τσικίνιο (1.244) με τον Κοστίνια να ακολουθεί έχοντας 17 αγώνες με τα ερυθρόλευκα (1.057) και όντας με διαφορά και με αριθμούς η πιο αποδοτική μεταγραφή της ομάδας έως τώρα.
Ακολουθεί ο Μπάμπης Κωστούλας με 16 συμμετοχές (789) και μετά τους Βέλντε, Μαρτίνς, Ορτέγκα, Ρέτσο βρίσκεται ο Ντάνι Γκαρθία με 14 συμμετοχές (669) όσες και οι Μασούρας (465) και Κάρμο (1.079). Πιρόλα και Μουζακίτης έχουν αγωνιστεί σε 13 ματς ενώ Στάμενιτς (12), Ολιβέιρα (11) και Γουίλιαν (10) μπαίνοντας σιγά-σιγά στο «κόλπο» ανεβαίνουν στην σχετική λίστα. Ντόη (621) και Γιάρεμτσουκ (217) έχουν από 9, Μπιανκόν και Αποστολόπουλος από 7, τρεις ο Παπακανέλλος, δύο ο Πασχαλάκης και από μια Ανδρούτσος και Γιαζίτσι.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).
Με τον Ντε Κολό να αναδεικνύεται σε MVP (16π., 3ασ.) η Φενέρμπαχτσε πήρε το ντέρμπι κορυφής με τη Βαλένθια (82-79), προσπερνώντας την στην βαθμολογία και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση Euroleague.
Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα οικονομικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξαιτίας των αγωνιστικών της προβλημάτων και των αποκλεισμών της από τα Κύπελλα