Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 83-85: Ο Χουάντσο τον έσωσε από το κάζο (vid)
Με μεγάλο τρίποντο του Χουάντσο στα 5,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο κάκιστος Παναθηναϊκός γλίτωσε το κάζο και νίκησε με 83-85 – Συγκλονιστικός ο Πανιώνιος επί 40 λεπτά
Κάκιστος ο Παναθηναϊκός στη Γλυφάδα, αλλά με τεράστιο τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στα 5.9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης πήρε εν τελει τη νίκη και έκανε το 9/9 στη Stoiximan GBL. Παραμένουν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι «πράσινοι».
Συγκλονιστικός ο Πανιώνιος επί 40 λεπτά, εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας από τον Λυκογιάννη, ωστόσο στο φινάλε οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ άτυχοι.
Οι «πράσινοι» κυνηγούσαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 9 πόντους (73-64) στο 33′, αλλά είχαν καλύτερες επιλογές στο φινάλε και αρκετή τύχη.
Με φοβερό Μιλεντίγιεβιτς που ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα με 13-6. Ναν και Λεσόρ προσπάθησαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση, με συνέπεια το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί υπέρ τους με σκορ 23-17.
Παπαπέτρου και Γιούρτσεβεν έδωσαν τα ηνία στον Παναθηναϊκό (25-27), αλλά ο Κάναντι με φοβερό τρίποντο και φάουλ έκανε το 29-27. Καλαϊτζάκης και Γιούρτσεβεν διαμόρφωσαν το 29-37, με σερί 0-10 για το «τριφύλλι», αλλά ο Πανιώνιος απάντησε με ένα φοβερό 11-0 περνώντας ξανά μπροστά στο σκορ (40-37)!
Ο Γιούρτσεβεν όμως συνέχισε τα δικά του και με συνεχόμενα καλάθια έστειλε τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα στην ανάπαυλα (42-44).
Το ματς ήταν ντέρμπι στην τρίτη περίοδο, με καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να αποσταστεί στο σκορ, ωστόσο, ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα βραχείας κεφαλής στο φινάλε, χάρη σε μακρινό τρίποντο του Τσαλμπούρη (63-62, 30′). Μιλεντίγεβιτς και Νόκο έδωσαν αέρα 6 πόντων στους γηπεδούχους (68-62, 31’50»).
Με τρίποντο ο Γκίκας έστειλε τον Πανιώνιο στο +7 (71-64) και ο Μπράουν στο 34′ έκανε το 73-64. Ο Μήτογλου στο 36′ με κάρφωμα έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε απόσταση βολής (75-72), με τον Παπαπέτρου (11π.) με 2/2 βολές να διαμορφώνει το 75-74.
Το ματς έγινε γκραν γκινιόλ στο τέλος. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 82-81, έχασαν την ευκαιρία για το +3 με τον Γιούρτσεβεν και ο Ννόκο με 2/2 βολές έκανε το 83-82 στα 18». Στα 6» ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ευστόχησε σε τρίποντο για το 83-85 (ενώ είχε προηγηθεί τάπα στον Ναν) ενώ στην τελευταία επίθεση ο Τσαλμπούρης αστόχησε σε τρίποντο.
Η Μπαρτσελόνα έδειξε την αδυναμία του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα από τους γκαρντ και ο Μόντε Μόρις έρχεται για να δώσει πολλές και σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Ο Γκασπερίνι φαίνεται πως δεν υπολογίζει τον Κώστα Τσιμίκα και είναι πιθανό ο Έλληνας μπακ να γυρίσει στη Λίβερπουλ – Όλα τα δεδομένα για το μέλλον του στη Ρόμα