Πόσες χαρές μπορεί να «κρύβει» μια αθλητική σεζόν; Ο λόγος έχει να κάνει με στιγμές που θεωρούνται και ορόσημα. Για τον Βαγγέλη Παυλίδη, το 2024 που σε λίγες εβδομάδες μας αποχαιρετά, του έφερε το πιο πλατύ χαμόγελο και ιδού το γιατί:
Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει το ολλανδικό πρωτάθλημα και την όχι πολύ ισχυρή ΑΖ’67, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στην Πορτογαλία. Σωστές επιλογές, υπό την έννοια πως τόσο στις Κάτω Χώρες όσο και στην Ιβηρική, οι Ελληνες παίκτες «έχουν τον τρόπο τους» και ξεχωρίζουν. Η Μπενφίκα και οι Αετοί αποτελούν δυνατό brand.
Τον Οκτώβριο σημείωσε δύο γκολ με τη φανέλα της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ, ήρθε η νίκη με σκορ 2-1, η πρώτη απέναντι στα Τρία Λιοντάρια. Ταρακουνήθηκε η Ευρώπη! Με τον Παυλίδη απόλυτο πρωταγωνιστή κι ας είχε χάσει (πρόσκαιρα) τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Ιωαννίδη. Εκτοτε, με ηθικό στα ουράνια, συνέχεια ανεβάζει στροφές.
Πριν από μία εβδομάδα συμπλήρωσε τα 26 του χρόνια. Τελικά, στην πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε το καλύτερο δώρο. Το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση και θρίαμβος της Μπενφίκα (3-2) στο άντρο της Μονακό. Δεν ήταν τόσο εύκολο, καθώς οι Μονεγάσκοι αυτή την περίοδο δείχνουν σε φόρμα και έτρεχαν αήττητο σερί. Οι Αετοί, πάντως, λες και …πέταξαν, έφτασαν τους εννιά βαθμούς, πήγαν στην 14η θέση και αναπτέρωσαν τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Καθόλου τυχαία, λοιπόν, ο Παυλίδης είναι ξανά το πρόσωπο της ημέρας. Για τη μαχητικότητα που βγάζει στο χορτάρι. Τη συνέπεια που δείχνει όταν αγωνίζεται. Και ασφαλώς για τα γκολ που σημειώνει. Ισως δεν είναι κλασικός σκόρερ, όταν όμως βρίσκει δίχτυα μιλάμε για ένα σημαντικό γεγονός και ο στράικερ στην περίπτωση αυτή αφήνει για τα καλά το στίγμα του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο Λεβαδειακός προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, μετά τη νίκη του με 2-0 επί της Κηφισιάς.
LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΟΦΗ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 3.
Οι αρχχικές 11άδες των Μάρκο Νίκολιτς και Χρήστου Κόντη για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ στην OPAP Arena.