Σάλο έχει προκαλέσει το απαράδεκτο και ρατσιστικό σχόλιo του Ντόναλντ Τραμπ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ομιλία του στο «Fiserv Forum» του Γουισκόνσιν.
«Η ομάδα σας είναι πολύ καλή. Θα έλεγα ότι ο Έλληνας είναι πραγματικά καλός παίκτης. Συμφωνείτε; Και πείτε μου. Ποιος είναι πιο Έλληνας; Ο Έλληνας ή εγώ; Θα έλεγα ότι είμαστε το ίδιο, σωστά;», είχε πει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον Αντετοκούνμπο να απαντάει αργότερα.
Θέση για τα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Αντετοκούνμπο, πήρε και ο πρώην πρόεδρων των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Αν ήσασταν μαύροι ή από τη Λατινική Αμερική και νιώθατε ότι η κοινότητά σας παραμελείτε συχνά από τους πολιτικούς, πέρα από την εκλογική περίοδο. Καταλαβαίνω πώς αισθάνεστε. Όμως, γιατί πιστεύετε πως η απάντηση είναι να ψηφίσετε κάποιον που έχει μακρά ιστορία στο να υπονομεύει και να αδιαφορεί για τις κοινότητές σας, του οποίου η επιχείρηση μυνήθηκε γιατί δεν νοίκιαζε σε ανθρώπους σαν κι εσάς.
Που προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει πως ένας σούπερ σταρ του NBA, μπορεί να είναι και μαύρος και Έλληνας. Που υπονοεί ότι κάθε Μεξικανός που περνάει τα σύνορα είναι εγκληματίας και βιαστής. Που διαδίδει γελοίες φαντασιώσεις ότι οι άνθρωποι από την Αϊτή τρώνε τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων. Που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κανόνισε ένας από τους υποστηρικτές του να πει αστεία σχετικά με μαύρους ανθρώπους που τρώνε καρπούζια και ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα νησί σκουπιδιών, πάνω στην σκηνή, στο Madison Square Garden. Πιστεύετε ότι αυτός είναι κάποιος που μπορεί να σας φροντίσει;».
Obama on Trump: Who cannot understand how an NBA superstar can be both Greek and Black… Who spreads ridiculous fantasies that Haitians are eating people’s pets. Who just this past week arranged for one of his supporters to tell jokes about Black people eating watermelon and… pic.twitter.com/8hs8buZc5d
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Παρτιζάν που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Euroleague (20:30, NovaSports Prime) και θέλει διπλό που θα τον επαναφέρει γερά στο «κόλπο» της τετράδας.