Η Ίντερ επιβεβαίωσε χθες τα προγνωστικά στο «Κάρλο Καστελάνι», επικρατώντας εύκολα της τοπικής Εμπολι με 3-0, για την 10η αγωνιστική της Serie A. Πρωταγωνιστής των «νερατζούρι» ήταν ο Νταβίντε Φρατέζι, που πέτυχε δύο γκολ, αλλά η βραδιά ανήκε στον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της ομάδας του Μιλάνου.
Ο 27χρονος Αργεντινός φορ πέτυχε στο 79ο λεπτό το τρίτο γκολ της Ιντερ και με αυτό το τέρμα προσπέρασε τον θρυλικό Ούγγρο φορ, Ιστβάν Νίερς, και έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της ιταλικής ομάδας.
Συνολικά έφτασε τα 134 γκολ με τη φανέλα των πρωταθλητών σε 294 ματς και έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ όλων των εποχών, προσπερνώντας τον Νίερς που είχε μείνει στα 133 τέρματα σε 183 ματς, στα έξι χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Ιντερ (1948-1954).
Ο Μαρτίνες γενικά είναι στην 6η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ιντερ, με την κορυφή να ανήκει στον Τζουζέπε Μεάτσα με 284 γκολ σε 409 παιχνίδια και την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνουν οι Αλεσάντρο Αλτομπέλι (209 γκολ), Ρομπέρτο Μπονισένια (173 γκολ), Σάντρο Ματσόλα (162 γκολ) και Μπενίτο Λορέντσι (143 γκολ).
Πίσω από Μαρτίνες και Νίερς στη λίστα με τους ξένους σκόρερ βρίσκονται οι Μάουρο Ικάρντι (124 γκολ), Ρομέλου Λουκάκου (78 γκολ), Ντιέγκο Μιλίτο (75 γκολ), Χούλιο Κρους (75 γκολ), Αντριάνο (74 γκολ) και Αλβαρο Ρεκόμπα (72 γκολ).
Δείτε μερικά από τα γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Λαουτάρο Μαρτίνες:
LIVE: Βόλος – Κηφισιά. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την αναμέτρηση Βόλος – Κηφισιά για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2.
Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εύκολα τη Σάντερλαντ με 3-0 και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την Άρσεναλ, την ώρα που Τσέλσι έχασε ξανά έδαφος, μετά το 0-0 με τη Μπόρνμουθ.
LIVE: Λιντς – Λίβερπουλ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την αναμέτρηση Λιντς – Λίβερπουλ για τη 15η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.