Το ΥΠΕΞ καλεί του Έλληνες να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο και άμεση αναχώρηση από τη χώρα των Ελλήνων επισκεπτών
Ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες εξέδωσε το ΥΠΕΞ.
«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Για επικοινωνία Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη Βηρυτό παρατίθενται από το ΥΠΕΞ τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ.: (+961) 71 593659 και
e-mail: grcon.bei@mfa.gr
Σε συνέχεια προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.
— Greece in Lebanon (@GreeceinLebanon) September 24, 2024
Ο Λευκός Οίκος καλεί τους πολίτες των ΗΠΑ να φύγουν από τον Λίβανο
Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσεις, είπε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κϊρμπι, καθώς μαίνεται η βία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές επιλογές για τους Αμερικανούς ώστε να φύγουν και θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες», είπε ο Κίρμπι στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «Good Morning America», προσθέτοντας πως Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς ομολόγους τους.
Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα συνεχίζονται.
«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ. Και λέω στον λαό του Λιβάνου: ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ» είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.
Ξεπερνούν τους 560 οι νεκροί
Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε την Τρίτη πως μόνο από τις επιθέσεις του Ισραήλ τη Δευτέρα, οι νεκροί φτάνουν τους 558. Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ δήλωσε ότι από τους νεκρούς, 50 ήταν παιδιά.
Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν.
«Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.
- Τεστ αίματος ανιχνεύει τη νόσο του Crohn χρόνια πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων
- Επίθεση σε 16χρονο στο Άλσος Συγγρού – Τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442