Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Μπέργκαμο ανάμεσα στην Αταλάντα και την Άρσεναλ, για την 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 51ο λεπτό με πέναλτι του Ρετέγκι, αλλά ο Ράγια του είπε «όχι», ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ απέκρουσε και την κεφαλιά που έκανε ο επιθετικός των Μπεργκαμάσκι.
Η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε στο 4’ και στο 6’ με τους Σακά και Χάβερτς, αλλά τα σουτ που έκαναν κατέληξαν άουτ. Στο 14’ ο τερματοφύλακας της Αταλάντα απέκρουσε εντυπωσιακά τη συρτή εκτέλεση φάουλ του Σακά, όπως και το πλασέ του Παρτέι στη συνέχεια.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι βρέθηκε ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 30’ η Αταλάντα απείλησε για πρώτη φορά με τον Ντε Κετελάρ, αλλά ο επιθετικός της ιταλικής ομάδας δεν κατάφερε να βρει εστία.
Στο 48’ ο Παρτέι γκρέμισε τον Έντερσον και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ρετέγκι εκτέλεσε, αλλά ο Ράγια του είπε «όχι», ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ απέκρουσε και την κεφαλιά που έκανε ο επιθετικός της Αταλάντα.
Στο 67’ ο ο Κουαδράδο έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, όπως και το αντίστοιχο που έκανε στο 74’. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.