Γενς Στόλτενμπεργκ: «Καλώ την Κίνα να σταματήσει να υποστηρίζει τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας»
«Η Κίνα έχει φθάσει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο όσον αφορά τη δυνατότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Κίνα να πάψει να υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε πως η βοήθεια από το Πεκίνο είναι ένας παράγοντας σημαντικός για τη συνέχιση του πολέμου.
«Η Κίνα έχει φθάσει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο όσον αφορά τη δυνατότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε δημοσιογράφους στο Όσλο.
Πώς απαντά η Κίνα στις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ
«Η Κίνα είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα να παραχθούν πολλά από τα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία». Ο Στόλτενμπεργκ έκρουσε για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η συνεχής τροφοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία από το Πεκίνο μπoρεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα συμφέροντα και στη φήμη του.
«Καλώ την Κίνα να σταματήσει να υποστηρίζει τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε. Η Κίνα είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει «κακόβουλες» και προκατειλημμένες παρόμοιες δηλώσεις που είχαν γίνει από το ΝΑΤΟ.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον Ιούλιο πως δεν θέλει η Κίνα, η οποία έχει μια «άνευ ορίων» σύμπραξη με τη Ρωσία, να ενεργήσει ως μεσολαβητής, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι το Πεκίνο θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση επί της Μόσχας για τον τερματισμό του πολέμου.
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442