Νόα – Ρουζόμπεροκ 3-0: Μια «ανάσα» από τη League Phase του Conference League οι Αρμένιοι
Μετά την ΑΕΚ και την αναπάντεχη πρόκρισή της, η Νόα έκανε «πλάκα» απέναντι στη Ρουζόμπεροκ νικώντας με 3-0 και κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στη League Phase του Conference League.
Αφού πρώτα απέκλεισε την ΑΕΚ με συνολικό σκορ 3-2 στον γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League, η Νόα ξεκίνησε με νίκη 3-0 επί της σλοβακικής Ρουζόμπεροκ στα playoffs της διοργάνωσης, στην Αρμενία σήμερα, στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα.
Η Νόα κατάφερε να προηγηθεί νωρίς και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό χάρη στο γκολ του Πορτογάλου επιθετικού Γκονσάλο Γκρεγκόριο.
Κι ενώ η Ρουζόμπεροκ προσπαθούσε -μάταια όπως αποδείχτηκε να ισοφαρίσει, υπήρξε συσκότιση λόγω τεχνικού προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου στο «Abovyan City Stadium» στο Γιερεβάν.
Λόγω της πτώσης του ρεύματος απλώθηκε σκοτάδι με τους φιλάθλους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους και συγκεκριμένα τον φακό. Ο αγώνας οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή και μετά την αποκατάσταση του προβλήματος ο αγώνας ξανάρχισε.
H διακοπή δεν επηρέασε αρνητικά τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 79΄, μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκορ Μανβελιάν, για να πετύχει και τρίτο γκολ η Νόα και συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος Ματέους Αϊάς, στο 90+3′.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.