Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του Οικιστικού Προγράμματος του ΥΠΕΘΑ
Σημειώνεται ότι το 15% των νέων κατοικιών του Οικιστικού Προγράμματος θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ
Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου, η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.
Η προκήρυξη αφορά στην έναρξη της διαδικασίας κατασκευής 702 διαμερισμάτων σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.

Συγκεκριμένα, το οικιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).
Σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς το ΕΣΥ θα διατεθεί το 15% των κατοικιών
Σημειώνεται ότι το 15% των νέων κατοικιών του Οικιστικού Προγράμματος θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.
Στόχος του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, με τα 243 διαμερίσματα που ήδη κατασκευάζονται, να έχουν παραδοθεί εντός του 2026 συνολικά 944 κατοικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων, που μετακινούνται ανά την επικράτεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Απριλίου 2024 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εγκαινίασε συμβολικά τη θεμελίωση του νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα.
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442