Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Ναι» στην ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας είπαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Σπαρτιάτες

«Ναι» στην ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας είπαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Σπαρτιάτες

Χαιρέτισε την ευρεία συναίνεση παρά την προεκλογική περίοδο ο Δένδιας

Στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά την καινοτομία υπερψηφίζεται και μάλιστα με ευρεία συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στάθηκε ιδιαίτερα ο Νίκος Δένδιας στην δευτερολογία του κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας.

Δεν θα επιτρέψουμε ανατροπή ισορροπίας

Αναφερόμενος στις φρεγάτες Constellation αλλά και για την έναρξη του προγράμματος των υποβρυχίων που είχε προαναγγείλει στην πρωτολογία του ότι θα συζητηθούν τις επομενες μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Δένδιας αναγνώρισε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμα προγράμματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα επιτραπεί να ανατραπεί η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Αναγκαιότητα το ΕΛΚΑΚ ΑΕ

Αναφερόμενος στην ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, ο Δένδιας υπεραμύνθηκε της επιλογής να είναι ΑΕ, αφού όπως είπε δεν είμαστε μία χώρα με ανεπτυγμένο οικοσύστημα, αλλά μία χώρα που προσπαθεί να δημιουργήσει οικοσύστημα.

Ενώ υποστήριξε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει διαφθορά, αναγνωρίζοντας ότι στο παρελθόν υπήρξαν σημαντικά ζητήματα διαφθοράς στα εξοπλιστικά.

Τόνισε ωστόσο ότι η καινοτομία δεν αφορά τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και δεν αφορούν τα μεγάλα ποσά των εξοπλιστικών και εχουν μπει πολλαπλά επίπεδα ελέγχου και σειρά δικλείδων ασφαλείας.

Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράψει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Ο Δένδιας εμφανίστηκε ανοιχτός για βελτιώσεις κατά την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η ψηφοφορία

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ναι ψήφισαν επί της αρχής και επί του συνόλου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Σπαρτιάτες, «όχι» ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη, ενώ «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

inSports

Σοκ στη Μίλγουολ: Έφυγε από την ζωή ο Ματίγια Σάρκιτς σε ηλικία 26 ετών

Θλίψη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε γνωστό πως πέθανε λόγω λοίμωξης ο διεθνής τερματοφύλακας Ματίγια Σάρκιτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Γουλβς, Μίλγουολ και Στόουκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024