Η Μπρεστ πανηγύρισε χθες βράδυ (19/5) την πρόκρισή της στο νέο Champions League αλλά θα αναγκαστεί να αλλάξει έδρα αφού η δική της δεν πληροί τις προδιαγραφές της UEFA.
Η Μπρεστ πανηγύρισε χθες βράδυ (19/5) την πρόκρισή της στο νέο Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της (αλλά και γενικά την «παρθενική» ευρωπαϊκή συμμετοχή της), χάρη στη νίκη με 3-0 επί της Τουλούζ και το «στραβοπάτημα» της Λιλ απέναντι στη Νις (2-2). Μετά τους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη επιτυχία, ο σύλλογος της Βρετάνης καλείται να λύσει ένα «ακανθώδες» πρόβλημα: το πού θα δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια του στο League Stage της διοργάνωσης.
Το στάδιο «Φρανσί-λε-Μπλε» της πόλης δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της UEFA, κυρίως γιατί οι τρεις από τις τέσσερις εξέδρες του γηπέδου είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο, που δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Χρόνος ανακατασκευής δεν υπάρχει και η UEFA έχει ξεκαθαρίσει από τα τέλη Απριλίου, μετά τη σχετική αυτοψία, ότι, αν η Μπρεστ επιλέξει να χρησιμοποιήσει τη φυσική έδρα της, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 θεατές.
Ο γαλλικός σύλλογος πρέπει να δηλώσει ως τις 22 Μαΐου στην UEFA την έδρα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει και, παρότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση, ο δήμαρχος της πόλης έδωσε την… είδηση. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αργά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο Φρανσουά Κιγιάντρ επιβεβαίωσε ότι η καταρχήν σκέψη της Μπρεστ είναι να «μετακομίσει» στο γήπεδο «Ρουντουρού» της γειτονικής Γκινγκάμπ. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Μπρεστ ανέφερε ότι είχε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά λίγο νωρίτερα με τον ομόλογό του της Γκινγκάμπ, δείχνοντας ότι οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Η έτερη λύση ήταν το -μεγαλύτερο σε χωρητικότητα- «Ροαζόν Παρκ» της Ρεν, το οποίο είναι διαθέσιμο, από τη στιγμή που η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως, η εγγύτητα της Γκινγκάμπ στην έδρα της ομάδας, είναι αυτή που γέρνει την… πλάστιγγα υπέρ του «Ρουντουρού».
Ο σύλλογος της Βρετάνης έχει καταρτίσει εδώ και χρόνια ένα πλάνο κατασκευής νέου γηπέδου στην πόλη, χωρητικότητας 15.000 θεατών, οι εργασίες κατασκευής του οποίου προβλέπεται να αρχίσουν το 2025 και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το 2027.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
LIVE: Μονακό – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μονακό – Ολυμπιακός για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports 4.
LIVE: Λεχ Πόζναν – Σαχτάρ Ντόνετσκ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λεχ Πόζναν – Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη φάση των «16» του Conference League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT.
LIVE: Στουτγκάρδη – Πόρτο. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Στουτγκάρδη – Πόρτο για τη φάση των «16» του Europa League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 7.
Ο Ελ Κααμπί ανανέωσε με τον Ολυμπιακό, με την πειραϊκή ΠΑΕ να ανακοινώνει την παραμονή του με ένα εντυπωσιακό βίντεο από το «ερυθρόλευκο» μουσείο, δίπλα στον ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη.