Νέα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες του νομού Τρικάλων.
Η νέα συμβολική διαμαρτυρία συνοδεύτηκε με αποκλεισμό, επί δίωρο, της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, παραμένοντας φυσικά στα μπλόκα, στο Μεγαλοχώρι, τη Βασιλική και το Ζάρκο.
Παρά τον βροχερό καιρό δεκάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.
Συμβολική ώρα της διαμαρτυρίας
Η πορεία διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα έγινε συμβολικά την ίδια ώρα που συνέρχονταν στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα αιτήματα, φυσικά, του αγροτικού κόσμου να παραμένουν σε εκκρεμμότητα, αφού εξακολουθούν να μην δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη στάση της κυβέρνησης και τις ανακοινώσεις ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν επιτρέπει επιπλέον μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, από αυτά που ήδη εξαγγέλθηκαν.
Στην ατζέντα του βασικού πλαισίου αιτημάτων παραμένουν η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και μόνιμο πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με ταυτόχρονη επιδότηση και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Επιπλέον, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς και των καλλιεργειών που έχουν πληγεί από κάθε αιτία με βάση το πραγματικό κόστος παραγωγής, την πραγματική ζημιά και το αναμενόμενο εισόδημα που θα έβγαζαν οι πληγέντες και όχι σύμφωνα με την ασφαλιζόμενη αξία, όπως προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.
Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών κατέληξε στο μπλόκο του Μεγαλοχωρίου, όπου και σε νέα συνέλευσή τους αύριο, θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας