Ο Ηλίας Ζούρος είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο 57χρονος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και θα αντικαταστήσει τον Ζοάν Πλάθα, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/1).
Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Κόουτς Ηλία Ζούρο.
Ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γεωργίας υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ηλίας Ζούρος γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1966.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής, την περίοδο 1995-1996, στο Παλαιό Φάληρο και συνέχεια, κάθισε στον πάγκο του ΟΣΦΠ για μια διετία (2000-2002), κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος.
Το 2003, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιβάνου και το FIBA Asia Champions Cup, με τη Σατζές Βηρυτού και τις επόμενες δύο χρονιές επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των Νήαρ Ηστ και Άρη. Το 2006 κάθισε στον πάγκο της γαλλικής Παρί Ρασίνγκ.
Ακολούθησε μία τριετία στον πάγκο του Πανελληνίου, τον οποίο οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην Ιστορία του, ήτοι στο F4 του Εurocup, την περίοδο 2009-2010, παράλληλα δε, αναδείχθηκε και Προπονητής της Χρονιάς στη διοργάνωση.
Το 2011 έγινε κάτοικος Κάουνας, κατακτώντας με τη Ζαλγκίρις τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωτάθλημα Βαλτικής Λίγκας). Ακολούθησε το πέρασμα από την Ανατολού Εφές, πριν να επιστρέψει στη Ζαλγκίρις και στη συνέχεια ξανά στην Τουρκία για την Τόφας. Το 2016 βρέθηκε στον πάγκο της Μπουντούτσνοστ για μία αγωνιστική σεζόν και το 2019 είχε σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του Περιστερίου. Τελευταία ομάδα σε συλλογικό επίπεδο, στην οποία διετέλεσε πρώτος προπονητής της, ήταν ο Προμηθέας Πάτρας, το 2021.
Ο Ηλίας Ζούρος υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδος (1999-2000), πρώτος προπονητής της (2011-2012), αλλά και προπονητής της Εθνικής Γεωργίας (2016-2023), την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας».
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Το off στο βίντεο της τηλεκριτικής σημαίνει κι άλλο κρυμμένο μυστικό, καθώς η ΚΕΔ δεν δημοσιοποιεί διαλόγους του VAR, συναντήσεις με παράγοντες, ενώ έκανε πίσω και στη δημόσια αναγγελία των αποφάσεων
Η Μπριζ νίκησε 5-3 τη Γκενκ το μεσημέρι της Παρασκευής (26/12) σε ένα τρομερό ματς για την 20η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος, με τον Χρήστο Τζόλη να μοιράζει τρεις ασίστ και να περνάει τέταρτος στη συνολική λίστα για το 2025 στον κόσμο.