Τι και αν βρίσκεται πλέον στα 39 του χρόνια, οΜατιέ Βαλμπουενά, μετά το πετυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, μετακόμισε στην Κύπρο και τον Απόλλων Λεμεσού, στον οποίο αποτελεί βασικό «γρανάζι».
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, αποδεικνύεται πολύτιμος για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, στη «μάχη» που δίνει για την είσοδό της στα play off του πρωταθλήματος Κύπρου. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, όπου μετά από 11 αγωνιστικές έχουν 18 βαθμούς, με ρεκόρ 5 νίκες 3, ισοπαλίες και 3 ήττες.
Πήρε την… μαγεία του και την πήγε στην Κύπρο.
Αξίζει να αναφερθεί πως, ο Ματιέ είχε αντιμετωπίσει τους Κύπριους, στις περσινές διπλές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα για τα play offs του Europa League, έχοντας αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά όχι στη ρεβάνς.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο Βαλμπουενά έμεινε ελεύθερος από τους Πειραιώτες και παρά τα δημοσιεύματα που έλεγαν για ενδεχόμενη απόσυρσή του από την ενεργό δράση και πρόταση συνεργασίας από την ομάδα του Βόλου, ο ίδιος πήρε την… μαγεία του και την πήγε στην Κύπρο. Σε μία χώρα που, πολλές φορές είχε επιλέξει για διακοπές, στις άδειές του από τις υποχρεώσεις του με τους «ερυθρολεύκους».
Ο Γάλλος, έχει αγωνιστεί και στις 11 αναμετρήσεις του κυπριακού πρωταθλήματος, 7 ως βασικός, έχοντας σε 662 αγωνιστικά λεπτά 2 γκολ και μάλιστα το ένα ήταν μία πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο Βαλμπουενά, λίγο πριν από τα 40 του, αποτελεί ακόμη βασική επιλογή στην ομάδα στην οποία αγωνίζεται, όπως πάντα στην πλούσια καριέρα του. Μετά τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ελλάδα, τώρα είναι η… σειρά της Κύπρου και σίγουρα ο ίδιος θα θέλει να βοηθήσει τον Απόλλωνα να μπει στα play off του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
LIVE: Αταλάντα – Ντόρτμουντ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Ντόρτμουντ για τα νοκ-άουτ play offs του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 7.
Απονομή σημάτων σε μια περιθωριακή εκδήλωση που κανείς δεν πήρε χαμπάρι, ενώ στο παρελθόν αποτελούσε μεγάλο γεγονός και τώρα κατέδειξε τον ξεπεσμό της διαιτησίας