Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε περισσότερους από 500 στόχους στη Γάζα
Οι ισραηλινές δυνάμεις δίνουν μάχη εναντίον ενόπλων της Χαμάς σε επτά με οκτώ σημεία εκτός της Λωρίδας της Γάζας
«Περισσότεροι από 500 στόχοι», θέσεις της Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα.
Εξαπολύθηκαν αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
«Αεροσκάφη, ελικόπτερα και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους των τρομοκρατών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός (Τσαχάλ) σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν τις ζημιές μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα που ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Γάζα, 9 Οκτωβρίου, 2023. REUTERS/Mohammed Salem
Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις δίνουν μάχη εναντίον ενόπλων της Χαμάς σε επτά με οκτώ σημεία εκτός της Λωρίδας της Γάζας.
Αυτό δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, 48 ώρες μετά τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η ισλαμιστική οργάνωση εναντίον του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. Η ξαφνική και φρενήρης επίθεση οδήγησε σε επίσημη κήρυξη πολέμου στη Χαμάς.
Η «μαύρη μέρα του Ισραήλ», όπως τη χαρακτήριζε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκλόνισε όλον τον κόσμο με δεκάδες ηγέτες να εκφράζουν την απόλυτη αλληλεγγύη τους στον ισραηλινό λαό.
Η απάντηση του Ισραήλ ήταν άμεση και σκληρή, αλλά όπως φαίνεται θα οδηγηθούμε σε μακρόχρονη σύρραξη.
«Παίρνει περισσότερο καιρό από όσο αναμέναμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442