Όπως αναφέρει η WWF Greece, δημοσιεύοντας στοιχεία από το δορυφόρο Sentinel-2A που αποτύπωσε το μέτωπο στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, η πυρκαγιά έχει «σκαρφαλώσει» στο βουνό και καίει το ελατοδάσος, μπαίνοντας στις καμένες εκτάσεις του 2007.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, το γεγονός ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τα καμμένα του 2007 αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την εξέλιξη του οικοσυστήματος της περιοχής και το μέλλον του Εθνικού Δρυμού, καθώς η καταστροφή είναι μεγάλη και πλέον θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων με ανθρώπινη παρέμβαση.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.