Η Αυστραλία θα είναι τελικά η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλοτων γυναικών στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Τα «Καγκουρό» επικράτησαν εύκολα του Ισραήλ με 16-7 στο χιαστί παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες και πήραν την πρόκριση για την οκτάδα.
Η Αυστραλία έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και προηγήθηκε με 7-1, του Ισραήλ, που έχει για προπονητή τον Έλληνα, Δημήτρη Μαυρωτά.
Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Άρμιτ με τέσσερα γκολ, ενώ άλλα 3 έβαλε η Κιρνς.
Ο μεγάλος προημιτελικός ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία θα διεξαχθεί την Δευτέρα (24/07) στις 12 το μεσημέρι.
Στα προημιτελικά έχουν προκριθεί ακόμη οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Ουγγαρία και περιμένουν να μάθουν τις αντιπάλους τους από τα υπόλοιπα χιαστί παιχνίδια.
Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) μετά την απόφαση της Αφρικάνικης Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει τον τίτλο του Κόπα Άφρικα.
H Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου (CAF) έκανε δεκτή την έφεση του Μαρόκου για τον τελικό και την αποχώρηση της Σενεγάλης πριν το χαμένο πέναλτι του Ντιας – Ακύρωσε την Σενεγάλη και το αποτέλεσμα δίνοντας το τρόπαιο στο Μαρόκο.