Βλαντίμιρ Πούτιν: Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν – Τι συζητήθηκε
Πότε έγινε η συνάντηση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον ιδρυτής της Wagner.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον ιδρυτή της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και τους διοικητές του για να συζητήσει την ένοπλη ανταρσία της οργάνωσης κατά των ανώτατων αξιωματικών του στρατού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πούτιν.
Στη συνάντηση αναφέρθηκε αρχικά η γαλλική εφημερίδα Liberation, σύμφωνα με την οποία ο Πριγκόζιν συνάντησε τον Πούτιν, τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας SVR Σεργκέι Ναρίσκιν.
Πότε έγινε η συνάντηση
Η συνάντηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ανταρσία που έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία.
Ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων του Πριγκόζιν και διοικητών μονάδων της Wagner, και ότι διήρκησε τρεις ώρες.
«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο πρόεδρος έδωσε την αποτίμησή του για τις ενέργειες της εταιρίας (Wagner) στο μέτωπο κατά την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (στην Ουκρανία) και έδωσε επίσης την αποτίμησή του για τα γεγονότα της 24 Ιουνίου (την ημέρα της ανταρσίας)», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πούτιν άκουσε τις εξηγήσεις των διοικητών για το τι συνέβη και τους προσέφερε περαιτέρω εναλλακτικές για την απασχόλησή και για τη μάχη.
«Οι διοικητές έδωσαν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη (στις 24 Ιουνίου). Τόνισαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων. Δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν για την Πατρίδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442