Debate: Την Τρίτη 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή
Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής θα γίνει υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.
Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 13:00 η ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.
Βασικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής θα είναι η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην πρώτη προεκλογική περίοδο προτείνει debate ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη Νέα Δημοκρατία πάντως να μη φαίνεται να συμφωνεί με τη συγκεκριμένη πρόταση.
Στο θέμα έχει επανέλθει τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί να κοστολογηθούν τα προγράμματα και μετά να γίνει debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Αναφορά στο θέμα έκανε σήμερα και η Ράνια Σβίγκου που σε τοποθέτησή της σε πάνελ του ΣΚΑΪ είπε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει debate, δεν θέλει κοστολόγηση του προγράμματός τους, ούτε συζήτηση για τα προγράμματα, αφού, όταν η συζήτηση πηγαίνει στα προγράμματα των κομμάτων, η ΝΔ πιέζεται πάρα πολύ γιατί εκεί τελειώνουν τα ψέματά της».
Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει στην πρώτη προεκλογική περίοδο ότι δεν είχε νόημα να γίνει debate μόνο ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτό θα γινόταν σε περίπτωση που υπήρχαν δεύτερες κάλπες.
Ωστόσο, σε τοποθετήσεις του μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442