Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 75-54: Στον τελικό με αποθέωση και «σκούπα» οι «ερυθρόλευκοι»
Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 75-54 σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, έκανε το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών και με «σκούπα» προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ή το Περιστέρι.
Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Game 3 των ημιτελικών της Basket League τον ΠΑΟΚ με 75-54 και «σκούπισε» τους Θεσσαλονικείς για να βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.
Οι Πειραιώτες θα μάθουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι, που αναμετρώνται την Τρίτη (30/05) στο ΟΑΚΑ σε Game 5. Στην πρώτη τους αναμέτρηση στο ΣΕΦ μετά από το Final 4 της Euroleague, οι παίκτες του Μπαρτζώκα γνώρισαν την αποθέωση από τους περίπου 7.000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο Φάληρο. Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους ο Βεζένκοφ, πολύ καλή εμφάνιση και από τον Σλούκα που τελείωσε με 17 πόντους και 8 ασίστ.
Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο ξεκίνημα και μετά το πρώτο πεντάλεπτο αντίστασης του ΠΑΟΚ έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο του Κώστα Σλούκα (18-8) ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στο Φάληρο. Ο Βεζένκοφ με τέσσερις σερί δικούς του πόντους έκανε το 22-8, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τους Πειραιώτες στο +12 (24-12).
Με καλάθι του Σλούκα ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά στο +15 (32-17) με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν σε εκείνο το σημείο σερί 10-0 και να μειώνει σε 32-27. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν και με τον Μπολομπόι έκαναν το 37-29 και λίγο αργότερα το 39-31 για να σκοράρει με buzzer beater τρίποντο ο Ράιλι για το 39-34 του ημιχρόνου.
Όπως αναμενόταν οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έτρεξαν ένα 9-0 στο πρώτο τετράλεπτο για το 48-34, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και με δικό τους 9-0 που έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο «δικέφαλος» μειώσε στους πέντε (50-45), για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι με ένα 11-0 με το οποίο έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +16 (61-45. Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, η «ψαλίδα» της διαφοράς άνοιξε μέχρι και τους 20 πόντους, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με το τελικό 75-54, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στους τελικούς.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Άρης γνωστοποίησε την απόκτηση του 28χρονου, διεθνή Ιβοριανού επιθετικού ως δανεικό για 1,5 έτος από τη Φιορεντίνα. αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.