Οργή έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Die Aktuelle, με δήθεν συνέντευξη του πιλότου της F1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μετά το ατύχημαπου είχε κάνοντας σκι το 2013, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια και η κατάσταση της υγείας του παραμένει μυστήριο.
Όπως μπορεί να δει κανείς, το εξώφυλλο έχει φωτογραφία του πιλότου με τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ: Η πρώτη συνέντευξη!».
Μόνο στα… ψιλά γράμματα αναφέρεται ότι η συνέντευξη «μοιάζει παραπλανητικά αληθινή», ένα νομικό τέχνασμα, σύμφωνα με Γερμανούς σχολιαστές, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα για το περιοδικό και όχι για να γίνει σαφές ότι πρόκειται για ψεύτικη συνέντευξη.
Στο εσωτερικό του φύλλου, η Die Aktuelle αναφέρει ότι χρησιμοποίησε «ιστοσελίδες στις οποίες γίνεται εικονικός διάλογος με celebrities» και ότι «οι απαντήσεις παρέχονται από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης».
Ωστόσο, όπως αναφέρει το cybernews, σε αντίθεση με τα σάιτ εικονικών διαλόγων με celebrities μέσω chatbot, η γερμανική ταμπλόιντ επιχειρεί να παραπλανήσει το κοινό, λέγοντας: «κάποιος όμως πρέπει να εισάγει τις πληροφορίες, ποιος το έκανε; Μήπως ήταν ο ίδιος ο Σούμι από το κρεβάτι, κάποιος από την οικογένειά του ή μια νοσοκόμα;».
Οργή από γερμανικά Μέσα
Γράφοντας στο Übermedien, ένα γερμανικό ιστολόγιο για τα μέσα ενημέρωσης, ο συγγραφέας Boris Rosenkranz σχολίασε ότι η Die Aktuelle είναι γνωστή για fake news αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια θράσους και ανοησίας.
«Απλώς αηδιαστικό» γράφει η Kölner Stadt-Anzeiger, μια εφημερίδα με έδρα την Κολωνία, ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος news.de χαρακτηρίζει την Die Aktuelle ως «κουτσομπολίστικη εφημερίδα».
Wielkie kontrowersje nie tylko na niemieckim rynku prasowym wywołał magazyn Die Aktuelle publikując «ekskluzywny wywiad» z Michaelem Schumacherem.#iPLhttps://t.co/V3EuFn0AQV
Η ίδια εφημερίδα είχε στο παρελθόν προκαλέσει σάλο επειδή παραπλάνησε τους αναγνώστες όταν έβαλε στο εξώφυλλο μία φωτογραφία του Σουμάχερ που υποτίθεται ήταν η πρώτη που τραβήχτηκε μετά το ατύχημά του στο σκι.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Media Day ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Βίρτους (6/2) και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απώλεια του Θανάση Σκουρτόπουλου.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το φραστικό επεισόδιο που είχε στο Ντουμπάι και αποκάλυψε ότι του ζήτησε συγνώμη ο οπαδός που τον έβριζε – Τι είπε για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.
Εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ σέβεται το ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός. Αυτή η κομβική λεπτομέρεια ήταν η διαφορά των ομάδων στο χορτάρι, μαζί με τις αποφάσεις προπονητή και ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού.