Σουδάν: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Σούκρι – «Πιθανή συνεργασία σε επιχείρηση απεγκλωβισμού»
Ο ο κ. Δένδιας επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στο Σουδάν.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για την κατάσταση στο Σουδάν, όπου Έλληνες ομογενείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη και στα σπίτια τους.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα και την παρουσία της ελληνικής ομογένειας, ενώ συζητήθηκε πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια
«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας & της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν.
Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης: πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανάγκη άμεσης ανακωχής, τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών».
Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης:
🔹πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των 🇬🇷 ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες
🔹ανάγκη άμεσης ανακωχής
🔹τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών. (2/2)— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 18, 2023
Επικοινωνία με τον πρέσβη της Αιγύπτου
Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε ενημέρωση από τον πρέσβη της Αιγύπτου για τους Έλληνες στο Σουδάν.
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες που βρίσκονται εκεί.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζητήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας με τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί καθώς και με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Χαρτούμ, προκειμένου να υπάρχει ο βέλτιστος συντονισμός για την ασφάλεια και την παροχή της μέγιστης δυνατής βοήθεια προς τους εκεί Έλληνες ομογενείς.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442