Στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2011 προκρίθηκε η Ίντερ!
Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι κράτησε την Πόρτο στο 0-0 στο «Ντραγκάο» και χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8».
Σε παθητικό ρόλο αρκέστηκαν οι «νερατζούρι», μυθικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για τους Πορτογάλους που είχαν δύο δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα.
Η Πόρτο πίεσε από το ξεκίνημα, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Ονάνα και Ντιόγκο Κόστα ήταν σταθεροί στο πρώτο μέρος και δεν επέτρεψαν σε Εουστάκιο και Τζέκο αντίστοιχα να σκοράρουν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα, όσο όμως η ώρα περνούσε κλεινόταν όλο και πιο πολύ.
Οι «Δράκοι» τα έπαιξαν όλα για όλα και στις καθυστερήσεις έφτασαν μία ανάσα από το πολυπόθητο γκολ τρεις φορές.
Στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ντάμφρις έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μαρκάνο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ταρεμί «άγγιξε» το γκολ, όμως ο Ονάνα και το δοκάρι του το στέρησαν. Στην εξέλιξη της φάσης o Γκρούιτς με κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι, χάνοντας απίθανη ευκαιρία.
Στο 90+7’ ο Πεπέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.