Σε τροχιά κατασκευής εισέρχεται η νέα γέφυρα του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα, καθώς μετά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις επόμενες 15 μέρες.

Αυτό τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία και του Δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου. Όπως τονίστηκε, η νέα γέφυρα, συνολικού προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, θα εκκινήσει άμεσα και μέσα σε 18 μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας τις οδικές μεταφορές στο Δήμο Ευρώτα και τη Νότια Λακωνία. Παράλληλα, βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού η παλιά γέφυρα θα αποδοθεί στους πεζούς και θα αναδειχθεί ως μνημείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος: «Πρόκειται για μια σημαντική μέρα, καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δημοτών Ευρώτα. Σε 15 μέρες θεμελιώνεται αυτό το μεγάλο έργο».

Η μεταλλική γέφυρα στο Δήμο Ευρώτα- που βλέπεται στη φωτογραφία που ακολουθεί – έχει ηλικία άνω των 125 ετών και σε 18 μήνες θα έχει αντικατασταθεί.

Η γέφυρα στη σημερινή της μορφή.