Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρώτας ποταμός: Ασφυξία λόγω κατσίγαρου

Ευρώτας ποταμός: Ασφυξία λόγω κατσίγαρου

Άμεσο κίνδυνο διατρέχει ο Ευρώτας ποταμός από την μόλυνση που προκαλεί η απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων κατσίγαρου και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αναζητάει τους υπευθύνους.

Εντολή για την διενέργεια αυστηρότατων ελέγχων στα ελαιοτριβεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, διαπιστώνοντας -ιδίοις όμμασι- την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ευρώτας ποταμός από την διάθεση του κατσίγαρου.

«Δυστυχώς, αυτή η απαράδεκτη κατάσταση της ρύπανσης και της οικολογικής καταστροφής στον Ευρώτα είναι το αποτέλεσμα μιας επίσης απαράδεκτης πρακτικής εκ μέρους ορισμένων ελαιοτριβών -οι οποίοι, ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων τους και την μετατροπή τους σε διφασικές, τις λειτουργούν ως τριφασικές» δήλωσε ο περιφερειάρχης χαρακτηριστικά.

Ο Π. Νίκας επισήμανε ότι οι υπηρεσίες θα αναζητήσουν όσους εφαρμόζουν αυτή την πρακτική και θα επιβάλλουν -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “βαρύτατα πρόστιμα”.

Ο Ευρώτας ποταμός προστίθεται στα άλλα ποτάμια της χώρας που έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση του επικίνδυνου για τον υδροφόρο ορίζοντα κατσίγαρου. Ως γνωστόν ο κατσίγραρος εμποδίζει μεταξύ άλλων την διάλυση του οξυγόνου, προκαλώντας σε πολλούς οργανισμούς ασφυξία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εμφανίζεται αποφασισμένος να εντοπίσει τους παραβάτες και να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. Ως πότε όμως, τα πρόστιμα θα αποτελούν την λύση, σε ένα διαχρονικό πρόβλημα μερίδας της κοινωνίας που επιμένει να χρησιμοποιεί βλαβερές για το περιβάλλον πρακτικές; Είναι δυνατόν, νοήμων άνθρωπος, να απορρίπτει στο περιβάλλον βλαβερές ουσίες σε όποια τους μορφή και να κοιμάται καλά τα βράδια;

Το ίδιο περιβάλλον δεν περιβάλλει τον ρυπαίνων, την οικογένεια του, τους συγγενείς και τους φίλους; Ή θεωρεί πως η βλάβη που προκαλεί αφορά τα είδη που ζούνε στα ποτάμια και τις λίμνες και μόνο; Δεν καταλαβαίνει πως ότι δίνεις παίρνεις στη ζωή; Δεν καταλαβαίνει πως διαταράσσει την ισορροπία;

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024