Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο δεν επιτρέπεται στα φορτηγά απορριμματοφόρα οχήματα η στάση και στάθμευση για αποκομιδή απορριμμάτων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, θα απαγορεύεται από εδώ και στο εξής η αποκομιδή απορριμμάτων στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Η απόφαση ελήφθη μετά το εργατικό ατύχημα που συνέβη πρόσφατα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο όχημα τραυματίστηκε θανάσιμα, από όχημα που ακολουθούσε αυτό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου: «Ορίζουμε πως στις οδούς αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τις αριθμ. 14 και 15 παραγράφους της παρούσης ( 15400/ΟΙΚ Απόφαση ΦΕΚ Β΄ 1932/26-09-2007 και 45088/14905 ΦΕΚ Β΄ 2517/07-11-2011) στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο ΔΕΝ επιτρέπεται στα φορτηγά απορριμματοφόρα οχήματα η στάση και στάθμευση για αποκομιδή απορριμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγική λεπτομέρεια για το φονικό τροχαίο - εργατικό ατύχημα στο Ξυλόκαστρο

Η εν λόγω απόφαση να αναφέρεται στο χώρο των παρατηρήσεων κατά την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας από τις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να την γνωρίζουν οι οδηγοί και οι χειριστές των απορριμματοφόρων οχημάτων.

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται, σε οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, προσφυγή για παράβαση νόμου ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 και 238 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 30 του Ν3982/2011.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr