Με μία σούπερ έκπληξη ξεκίνησε η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ολλανδίας, καθώς η Σπάκενμπουργκ (7η στη βαθμολογία της Β’ Ολλανδίας) συνέτριψε εκτός έδρας την Ουτρέχτη των Τάσου Δουβίκα και Βασίλη Μπάρκα με 4-1 και την «πέταξε» εκτός ημιτελικών!
Στο «Stadion Galgenwaard» της Ουτρέχτης, η Σπάκενμπουργκ συνέχισε την εφετινή, απίθανη πορεία της στο ολλανδικό Κύπελλο και μετά την Γκρόνινγκεν απέκλεισε άλλη μία ομάδα της Eredivisie. Και με τρόπο εμφατικό!
Η ομάδα του 35χρονου Κρις ντε Γκράαφ αιφνιδίασε την Ουτρέχτη, ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Βινκ, έπειτα από ωραία ασίστ του Αντμιράαλ. Στο 52’ ακυρώθηκε μέσω VAR ένα γκολ του Δουβίκα ως οφσάιντ συμπαίκτη του στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ επτά λεπτά μετά (59’) η Σπάκενμπουργκ έκανε το 2-0 με τον Αντμιράαλ.
— ‘ Burak | Dutch League #Eredivisie 🇹🇷🇳🇱 (@DutchLeagues) February 28, 2023
Ο Δουβίκας από ασίστ του Φαν ντε Στρεκ μείωσε στο 64’ σε 1-2, όμως οι φιλοξενούμενοι επεφύλασσαν άλλα δύο «χτυπήματα» με τους Άρτιεν στο 66’ και Φαν ντερ Λίντεν στο 75’, παίρνοντας μία πανηγυρική πρόκριση στους ημιτελικούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ολλανδίας:
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.
Η νίκη της ΑΕΚ στην Τουρκία επί της Σαμσουνσπόρ της εξασφάλισε την βέβαιη πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League και παράλληλα... εκτόξευσε τις πιθανότητές της για το top-8 της διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στην Ιταλία, η διαιτητής του αγώνα δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδό, με την υπόλοιπη εξέδρα πάντως να αντιδρά έντονα εναντίον του...