Το… θρίλερ ανάμεσα στη Γεωργία και την Ισλανδία, έστειλε εν τέλει την ομάδα του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λημνιάτη στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.
Αν και η Γεωργία ηττήθηκε με 77-80 εντός έδρας από την Ισλανδία, στην τελευταία αγωνιστική του προκριματικού γύρου, ήταν αυτή που «σφράγισε» το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο του 12ου προκριματικού ομίλου, πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και την Ιταλία που είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα παρκέ της Ασίας.
Η Ισλανδία, που μετά τη νίκη της αυτή, ισοβάθμισε με 5-5 με τη Γεωργία, χρειαζόταν νίκη με +4 πόντους για να προκριθεί αντί της ομάδας του Ηλία Ζούρου, καθώς στο ματς στο Ρέικιαβικ, η Γεωργία είχε επικρατήσει με 85-88.
Ο Ζούρος είδε τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να σημειώνει 23 πόντους, ενώ 20 πρόσθεσε ο Τόρνικε Σενγκέλια. Αμφότεροι μάζεψαν από 6 ριμπάουντ, με τον Σενγκέλια να μοιράζει και 5 ασίστ. Ο ΜακΦάντεν είχε επίσης σημαντική συνεισφορά με τους 17 πόντους που σημείωσε.
Οι απαρηγόρητοι Ισλανδοί, που αν και νίκησαν, μένουν εκτός τελικής φάσης για μόλις έναν πόντο είχαν κορυφαίο τον πόιντ γκαρντ της Ρίτας, Έλβαρ Φρίντρικσον, με 25 πόντους.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
O ΖΑΟΝ «καθάρισε» και την ΑΕΚ με 2-0 (3-2 σετ) και θα βρει μπροστά του στους τελικούς της Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη με 3-1 κι έκανε επίσης το 2-0.
Όσα δήλωσαν ο Μάρκο Νίκολιτς και Ορμπελίν Πινέδα για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βαγιεκάνο. Όσα πρέπει να κάνει η Ένωση ώστε να μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.