Νέα συμφωνία «μαμούθ» για την Premier League
Σε ένα deal που θα φέρει στα ταμεία της πολλά χρήματα συμφώνησε η Premier League.
Η Premier League δεν θέλει να εγκαταλείψει την ηγετική θέση της έναντι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο μιας συμφωνίας που θα φέρει και νέα έσοδα στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, σε συνάντηση που έγινε χθες, οι 20 σύλλογοι της Premier League ενημερώθηκαν ότι το κλείσιμο μιας εξαετούς συνεργασίας με την παραγωγό βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts (EA) -παραγωγός της ιστορικής ποδοσφαιρικής σειράς της FIFA- θα αποφέρει ποσό κοντά στα 500 εκατ. λίρες (περίπου 550 εκατ. ευρώ) για τη συνολική διάρκεια της συμφωνίας.
Ως εκ τούτου, η συμφωνία προβλέπει αντάλλαγμα για τους συλλόγους άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν συνολικά, το οποίο θα εγγυάται πως η EA θα παραμείνει συνεργάτης του πρωταθλήματος και θα διατηρήσει την αποκλειστικότητα για τα βιντεοπαιχνίδια της.
Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα, σημαίνει πως οι σύλλογοι εξασφαλίζουν διπλασιασμό των εσόδων τους σε σύγκριση με το νυν συμβόλαιο.
Στην Αγγλία αυτή η κίνηση εκλαμβάνεται ως ένα από τα «αντίδοτα» κατά της European Super League. Η συμφωνία αυτή είναι συνυφασμένη με το ήδη ανακοινωθέν διαζύγιο ανάμεσα στην EA και της FIFA μετά από συνεργασία 30 ετών.
Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών που ονομάζεται FIFA θα συνεχιστεί, αν και θα αλλάξει το όνομά της. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι κορυφαίος συνεργάτης της Premier League από το 2016.
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες προς τους φιλάθλους για το Game 1 με τον Παναθηναϊκό
- Οριστικά προπονητής του Άρη ο Βασίλης Σπανούλης! Οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια»
- Στη Στοκχόλμη η αποστολή της Εθνικής (vids)
- Το εντυπωσιακό βίντεο της Euroleague για τον MVP του Final Four, Εβάν Φουρνιέ (vid)
- Ο Πύρρος Δήμας είναι ο νέος πρεσβευτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (pic)
- Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τη νέα ερυθρόλευκη φανέλα (pics)
- NBA Europe: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα υπερλίγκα τον Οκτώβριο του 2027
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)




























![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442