Δεν είναι λίγες οι φορές, που χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ωφελεί τις «μεγάλες» ευρωπαϊκές ομάδες, προκειμένου να ενισχύσουν ή να διορθώσουν ορισμένες αδυναμίες στο έμψυχο δυναμικό τους.
Κάτι ανάλογο αναμενόταν και για την Μπαρτσελόνα, όμως μόλις τέσσερις ημέρες πριν το τέλος του «μεταγραφικού παζαριού», δεν έχει γίνει κάποια αξιόλογη κίνηση, με εξαίρεση την παραχώρηση του Μέμφις Ντεπάι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Και όπως διαβεβαίωσε ο Τσάβι σε συνέντευξη Τύπου, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ιδιαίτερο στα μεταγραφικά των «μπλαουγκράνα»: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Εκτός από τον Μπεγερίν, δεν έχουμε… φυσικό μπακ, αλλά έχουμε πολύ καλές επιλογές σε αυτήν την θέση.
Είχαμε έξι… καθαρούς επιθετικούς και τώρα υπάρχουν πέντε εναλλακτικές λύσεις. Ο Μπαλντέ, ο Αλμπα και ο Ρομπέρτο μπορούν να παίξουν ως μπακ. Είμαι χαρούμενος, δεν χρειάζομαι περισσότερα».
Η Μπαρτσελόνα έδειξε την αδυναμία του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα από τους γκαρντ και ο Μόντε Μόρις έρχεται για να δώσει πολλές και σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Ο Γκασπερίνι φαίνεται πως δεν υπολογίζει τον Κώστα Τσιμίκα και είναι πιθανό ο Έλληνας μπακ να γυρίσει στη Λίβερπουλ – Όλα τα δεδομένα για το μέλλον του στη Ρόμα