Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το τρομερό επίτευγμα του Μπαρτζώκα στον φετινό Ολυμπιακό

Αυτό είναι το τρομερό επίτευγμα του Μπαρτζώκα στον φετινό Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμη μια φορά μέσα στην σεζόν πόσο «δεμένο» σύνολο είναι και πόσο μεγάλο βάθος έχει στο ρόστερ του…

Μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, παραμένοντας έτσι για ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφή της Euroleague.

Ένα ματς το οποίο έκρυβε αρκετές ιδιαιτερότητες για τους Πειραιώτες, αλλά και αρκετή γκίνια με τον Κώστα Σλούκα να αποχωρεί με πρόβλημα στην μέση στο 16′ του αγώνα.

Οι Ισραηλινοί αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα τους Πειραιώτες, αλλά το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τις λύσεις στη συνέχεια. Η πολυφωνία στον τρόπο παιχνιδιού που έχει δημιουργήσει ο Έλληνας τεχνικός έπαιξε ξανά τον δικό της σημαντικό ρόλο αφού πέραν του Βεζένκοφ, δεν υπήρξε παίκτης που να πάτησε παρκέ και να μην βοήθησε ουσιαστικά στην τελική επικράτηση.

Ρεκόρ καριέρας σε ασίστ και πόντους από Γουόκαπ και Λαρεντζάκη 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει να παίζει ωραίο μπάσκετ και να παρουσιάζει πλουραλισμό, παίρνοντας πολύτιμες βοήθειες από όλους και έχοντας σε κάθε περίπτωση σταθερές στο παιχνίδι της.

Μια από αυτές φυσικά ακούει στο όνομα Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός είναι το Α και το Ω στην λειτουργεία των Πειραιωτών, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, ενώ και στην χθεσινοβραδινή βραδιά δεν είχε πρόβλημα να μπει στα… παπούτσια του Σλούκα.

Οι 12 ασίστ που μοίρασε είναι ατομικό ρεκόρ στην EuroLeague, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση (11) που είχε από τις 5/3/2020, όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Ζάλγκιρις.

Όλα αυτά την ώρα που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης «κατέβαζε» εννέα ριμπάουντ και αντίστοιχα έσπαγε το δικό του ρεκόρ στην ίδια κατηγορία! Η καλύτερη βραδιά της καριέρας του διεθνούς φόργουορντ στην συγκομιδή ριμπάουντ ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2021 και η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ούνικς Καζάν, όταν και είχε έξι ριμπάουντ στην στατιστική του.

Η όχι και τόσο συνηθισμένη πεντάδα που αιφνιδίασε τους Ισραηλινούς 

Με την Μακάμπι να έχει «ψαλιδίσει» την διαφορά στους επτά πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε όχι και μια τόσο συνηθισμένη απόφαση.

Έριξε στο παρκέ Ουόκαπ, Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκη, Πίτερς και Μπλακ. Μια πεντάδα όχι τόσο συνηθισμένη, με τον MVP της βραδιάς (Βεζένκοφ) να έρχεται από τον πάγκο όταν όλα πια είχαν κριθεί (39′).

Οι Ουόκαπ, Μακ Κίσικ, Λαρεντζάκη, Πίτερς και Μπλακ, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο πλάνο, άντεξαν στην πίεση της Μακάμπι και δικαίωσαν τον Μπαρτζώκα για την επιλογή του.

Αυτό που συνέβη χθες ήταν απλώς μια ακόμη απόδειξη πως ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν είναι μια ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξεως. Μια ομάδα η οποία δεν είναι του ενός, και μπορεί να βασιστεί σε όλους τους παίκτες της.

Μια ομάδα που δεν ξέρει από ονόματα και «βαριά» συμβόλαια.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024