Με μία μεγάλη εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-6 (6)) του Κουεντίν Αλίς μετά από ακριβώς δύο ώρες αγώνα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open.
Έκανε εκπληκτικό παιχνίδι για 2,5 σετ, αποσυντονίστηκε λίγο στη συνέχεια, αλλά πήρε το τρίτο σετ στο tie break και τελικά μία εύκολη νίκη-πρόκριση.
Ο 26χρονος Γάλλος τενίστας, Νο 61 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ τον δεύτερο γύρο σε κανένα από τα Major. Και δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα, παρά το πολύ καλό τένις που έπαιξε στο τρίτο σετ.
Μόλις σε 62 λεπτά ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τα δύο πρώτα σετ, επικρατώντας εύκολα του αντιπάλου του, ο οποίος δεν είχε καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο να αντιδράσει. Στο τρίτο σετ η εικόνα ήταν διαφορετική.Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Αλίς έκανε την ολική ανατροπή και με δύο break πήρε το προβάδισμα με 4-2. Στη συνέχεια ο Αλίς τα… θαλάσσωσε στο σερβίς του (δύο διπλά λάθη) και έδωσε πίσω το break στον Τσιτσιπά, ο οποίος μείωσε 4-3 και πήγε να σερβίρει.
Με love game ισοφάρισε σε 4-4, ενώ μία κακή εκτίμηση του στέρησε break point, με τον Αλίς να στέκεται δύο φορές απίστευτα τυχερός και το φιλέ ουσιαστικά να του προσφέρει στο «πιάτο» το υπέρ του 5-4. Ο Τσιτσιπάς κρατήθηκε στο σετ, αλλά ο Γάλλος με ένα αψεγάδιαστο game πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και έβαλε την πίεση στον Έλληνα τενίστα.
Ο Αλίς βρέθηκε με τριπλό σετ πόιντ (0-40), τα έσβησε όλα, έσβησε και ένα τέταρτο, για να πάρει έναν ανέλπιστο πόντο από λάθος του Αλίς και να στείλει τελικά σε tie break το σετ. Εκεί ο Στεφ επικράτησε με 8-6 και τελικά πήρε την πρόκριση.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.