Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από τις 6 το πρωί, οπότε ξεκίνησε το προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, μέχρι και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.
Η έλευση του μεγάλου αριθμού επισήμων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συνοδεύεται και από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Από το Σάββατο που έχουν φτάσει οι πρώτοι υψηλοί προσκεκλημένοι έχει στηθεί ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, υπηρεσία φύλαξης «υψηλών» προσώπων, τόσο με ένστολους αστυνομικούς όσο και αστυνομικούς με πολιτικά.
Χρησιμοποιούνται δε και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ελικόπτερα αλλά και drones.
Και έκδοση NOTAM για την κηδεία
Μάλιστα την Κυριακή εκδόθηκε NOTAM, η οποία προβλέπει, για συγκεκριμένες ώρες, σήμερα, κλείσιμο του εναέριου χώρου του κέντρου των Αθηνών και της Βόρειας Αττικής, για την κηδεία.
Συγκεκριμένα απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από τις 6 το πρωί, οπότε ξεκίνησε το προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, μέχρι και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη, έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.
Εξάλλου, οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)













![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442