Ομοφοβικός οχετός από υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου
Σε ανακοίνωση, η οργάνωση Accept ΛΟΑΤΚΙ+ Κύπρου κάνει λόγο για "οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας"
Έρευνα για το ρατσιστικό, υβριστικό και ομοφοβικό παραλήρημα υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, που αποτυπώνεται σε βίντεο τα οποία δημοσίευσε ο ίδιος στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, διενεργούν Υπουργείο Άμυνας και Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.
Η οργάνωση «Accept – LGBTI Κύπρος» καταγγέλλει την ομοφοβία και τον ακραίο κακοποιητικό λόγο ενός υπαξιωματικού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς με τον αρμόδιο υπουργό να έχει διατάξει την διερεύνηση των καταγγελιών και έδωσαν οδηγίες για τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.
Δείτε ένα από τα πολλά βίντεο στα οποία ο Υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς καταφέρεται με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον άλλου χρήστη της πλατφόρμας TikTok:
Σε ανακοίνωση, η οργάνωση Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου κάνει λόγο για “οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας”. Υποδεικνύει μάλιστα ότι ο εν λόγω υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προβαίνει σε αναφορές ότι “αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε”
“Η οργάνωση μας θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023.”
Καλεί μάλιστα την Αστυνομία Κύπρου, το Υπουργειο Άμυνας και την Επίτροπο Διοικήσεως “να ενεργήσουν αναλόγως, ούτως ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής για τέτοιες ακραίες δημόσιες συμπεριφορές που πληγώνουν και στιγματίζουν ανεπανόρθωτα τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.”
“Το βίντεο αυτό αποτελεί τραντακτή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους αλλά και για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, μέσω της Παιδείας.”
“Ως οργάνωση”, επισημαίνει η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, “είμαστε δίπλα στη κοινότητα μας και θα παραμείνουμε πρωτοστάτες στη προάσπιση των δικαιωμάτων μας.”
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442