Ομοφοβικός οχετός από υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου
Σε ανακοίνωση, η οργάνωση Accept ΛΟΑΤΚΙ+ Κύπρου κάνει λόγο για "οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας"
Έρευνα για το ρατσιστικό, υβριστικό και ομοφοβικό παραλήρημα υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, που αποτυπώνεται σε βίντεο τα οποία δημοσίευσε ο ίδιος στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, διενεργούν Υπουργείο Άμυνας και Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.
Η οργάνωση «Accept – LGBTI Κύπρος» καταγγέλλει την ομοφοβία και τον ακραίο κακοποιητικό λόγο ενός υπαξιωματικού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς με τον αρμόδιο υπουργό να έχει διατάξει την διερεύνηση των καταγγελιών και έδωσαν οδηγίες για τον άμεσο χειρισμό της υπόθεσης.
Δείτε ένα από τα πολλά βίντεο στα οποία ο Υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς καταφέρεται με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον άλλου χρήστη της πλατφόρμας TikTok:
Σε ανακοίνωση, η οργάνωση Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου κάνει λόγο για «οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας». Υποδεικνύει μάλιστα ότι ο εν λόγω υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προβαίνει σε αναφορές ότι «αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε»
«Η οργάνωση μας θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023.»
Καλεί μάλιστα την Αστυνομία Κύπρου, το Υπουργειο Άμυνας και την Επίτροπο Διοικήσεως «να ενεργήσουν αναλόγως, ούτως ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής για τέτοιες ακραίες δημόσιες συμπεριφορές που πληγώνουν και στιγματίζουν ανεπανόρθωτα τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.»
«Το βίντεο αυτό αποτελεί τραντακτή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους αλλά και για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, μέσω της Παιδείας.»
«Ως οργάνωση», επισημαίνει η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, «είμαστε δίπλα στη κοινότητα μας και θα παραμείνουμε πρωτοστάτες στη προάσπιση των δικαιωμάτων μας.»
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442