Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Έβγαλε την υποχρέωση το «τριφύλλι»
Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τον Βόλο με 2-0 στο «Πανθεσσαλικό» κι έκλεισε ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα επικράτησε με 2-0 του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» και με συνολικό σκορ 5-0, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Τσέριν και Σπόραρ τα γκολ των «πρασίνων», για έκτο σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις έμειναν χωρίς γκολ οι Θεσσαλοί.
Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα στα πόδια του όπως αναμενόταν, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι στέκονταν καλά στην άμυνα και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.
Στο 15′ οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, με τον Βαγιαννίδη να κάνει ωραίο γύρισμα από τα δεξιά, να βρίσκει τον Βέρμπιτς στο ύψος του πέναλτι, με το πλασέ του τελευταίου όμως να περνάει λίγο άουτ.
Το σκηνικό δεν άλλαξε και για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βόλο να έχει μια καλή στιγμή με τον Καρτάλη να κάνει συρτό σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ στο 37′. Στο 41′ το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ. Ο Ιωαννίδης έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας, πέρασε τον Κότνικ και γύρισε στον Τσέριν που πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πούχτας στον Τάχατο, μετά από παρέμβαση του VAR όμως η απόφαση άλλαξε καθώς ο παίκτης του Βόλου ήταν οριακά εκτός περιοχής, σύμφωνα με τον Παπαδόπουλο και δόθηκε φάουλ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με άνεση το προβάδισμά τους χωρίς να δέχονται απειλή και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα. Στο 69′ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Σπόραρ να πατάει περιοχή από πλάγια θέση αλλά το σουτ του να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η είσοδος του Μπερνάρντ βελτίωσε την εικόνα του «τριφυλλιού», με τον Βραζιλιάνο να δημιουργεί ευκαιρίες και τελικά να δίνει την ασίστ για το 0-2. Στο 80ο λεπτό, ο Μπερνάρντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάντσες κέρδισε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Σπόραρ που την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.
Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Παναθηναϊκό να έχει μερικές ακόμα στιγμές και για τρίτο γκολ, αλλά το 0-2 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.
Βόλος: Κότνικ, Ταχάτος, Ουές, Ασλανίδης, Σιέλης, Μεταξάς, Μεθκίδα, Καρτάλης, Γκάζι, Τσιρίνος και Κούτσιας.
Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Πούχατς, Τσόκαϊ, Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12): Δράση με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα
- Μπακς – Σέλτικς 116-101: Επέστρεψαν στις νίκες, χωρίς τον Γιάννη
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπόντοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442