Μήνυμα Μητσοτάκη για τις εκλογές: «Από τον Απρίλιο και μετά»
Μετά από κυβερνητική σύσκεψη
Το χρόνο των εκλογών αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, «ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος:
– Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία
– Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου
– Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός
– Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί
– Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών

Τι θα κρίνει τις εξελίξεις
Αυτή τη στιγμή, δύο φαίνεται να είναι τα «κλειδιά» των εξελίξεων.
Πρώτον, το Πάσχα και συγκεκριμένα το εάν ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται – όπως του ζητούν οι περισσότεροι – να τοποθετήσει τη γιορτινή ανάπαυλα ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις ή αν θα προκρίνει τελικά εκλογές χωρίς βιασύνη μετά τη… σούβλα στα χωριά.
Δεύτερον, η παράμετρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία και ειδικότερα το αν επιβεβαιωθούν σενάρια που εκ νέου ξεπηδούν από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου για επίσπευση της διαδικασίας εντός Μαΐου ή αν οι τουρκικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 18 Ιουνίου.
Ανησυχίες έχουν άλλωστε διατυπωθεί στο Μαξίμου για πιθανούς κινδύνους εφόσον συμπέσει η ελληνική μετεκλογική πραγματικότητα, δηλαδή το διάστημα μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία. Εξού και τα σενάρια που θέλουν τον Ερντογάν να εξετάζει εναλλακτικές ημερομηνίες κρατά ζωηρές τις εκτιμήσεις για ενδεχόμενο (σχεδόν) παράλληλων αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεν ετοιμάζει άμεσα ανακοινώσεις, αντίθετα ζητάει να υπάρχει μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών και την τυπική διάλυση της Βουλής ανοιχτή γραμμή μεταξύ Μαξίμου, γραμματείας συντονισμού της κυβέρνησης, υπουργείων καθώς και της γραμματείας προγράμματος της ΝΔ. Στόχος να οργανώνονται από τώρα και από κοινού οι κυβερνητικοί και οι προεκλογικοί στόχοι, οι στοχευμένες περιοδείες οι οποίες άλλωστε θα ξεκινήσουν και πάλι μετά τα Φώτα, η δημόσια προβολή απολογισμού του κυβερνητικού έργου και η ανάδειξη «θετικού» αφηγήματος για όλο το 2023.
- Προειδοποίηση Κολυδά για τον καιρό – Έρχεται «κανονικός χειμώνας, όπως παλιά»
- Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 2-0: Νίκη «ανάσα» οι Μαδρλιένοι αλλά και λευκά μαντήλια κατά Πέρεθ, Βινίσιους! (vid)
- Από ποιους «τρέχει» η Λόρα; – Τι οδήγησε την 16χρονη στη φυγή και οι άκρως προσεκτικές κινήσεις της
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442