Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει: Από τον Ριβάλντο, στον Ρονάλντο και τον Φλικ, όλος ο πλανήτης θέλει Μέσι στην κορυφή

Δεν υπάρχει: Από τον Ριβάλντο, στον Ρονάλντο και τον Φλικ, όλος ο πλανήτης θέλει Μέσι στην κορυφή

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου το θέλει και το απαιτεί: Το last dance του Λιονέλ Μέσι πρέπει να συνοδευτεί με την κούπα…

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Εφτασε η στιγμή που περίμενε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του περιπέτεια. Στα 35 του ρίχνει την τελευταία… ζαριά για την πιο σημαντική διάκριση. Για ένα τρόπαιο που έχει να δει  η χώρα του 36 χρόνια. Αργεντινή και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Μουντιάλ και τα βλέμματα είναι στραμμένα στον έναν.

Στον τύπο με το «10» στην πλάτη που οδηγεί την «Αλμπισελέστε» στο όνειρο. Στο απωθημένων τόσων χρόνων. Ο Λιονέλ Μέσι έχει μπροστά του την πρόκληση της ζωής του. Και σε αυτή τη «μάχη», έχει στο πλευρό του το σύνολο του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ: Το τέλος ενός κύκλου 92 χρόνων

Αυτό που στερήθηκε στη Βραζιλία, θέλει να το κάνει δικό του στο Κατάρ. Κόντρα στην σκληροτράχηλη και ταλαντούχα ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Κόντρα στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια που θα κάνει τα πάντα για το back to back. Το έργο της Αργεντινής και του Λιονέλ Μέσι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Απαντες το γνωρίζουν αυτό. Αλλά, όπως έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα παρουσία της, βρίσκει τον τρόπο να επιβιώνει από περίπλοκες καταστάσεις. Ο Pulga κάνει τα «μαγικά» του και η αρμάδα του Λιονέλ Σκαλονί ξεφεύγει από τα αδιέξοδα.

Τα όσα αδιανόητα κάνει στο last dance του θα μείνουν στην ιστορία (πέντε γκολ, τρεις ασίστ). Για χρόνια ολόκληρα θα μνημονεύονται οι εξωγήινες εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι στα γήπεδα του Κατάρ. Μόνο… σπαθιά δεν έχει καταπιεί μέχρι στιγμής ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αναζητώντας την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Αυτή που δεν αποδόθηκε το 2014. Και όπως είπαμε, ο «Μεσσίας» δε θα είναι μόνος του κόντρα στους «Τρικολόρ». Αστέρες του αθλήματος θέλουν να δουν τον Pulga στην κορυφή του κόσμου. Και, μάλιστα, το… διατυμπανίζουν. Με μια φωνή, ενώνονται και «απαιτούν»: Το Μουντιάλ να καταλήξει στον κορυφαίο όλων.

«Η Αργεντινή δεν παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά έχει απίστευτη επιθυμία, τρέχουν όλοι μαζί, έχουν όλοι μια επιθετικότητα… και μετά έχουν τον Μέσι, που όταν πλησιάζει τη περιοχή είναι πολύ καθοριστικός. Προσωπικά θα τον χαιρόμουν αν το κερδίσει», δήλωσε το «φαινόμενο». Παρόλο που είναι Βραζιλιάνος, ο Ρονάλντο εξέφρασε την επιθυμία να δει παγκόσμιο πρωταθλητή τον Pulga. Και δεν είναι ο μόνος από τη χώρα του καφέ.

«Σου άξιζε ήδη να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής πριν, αλλά ο Θεός τα ξέρει όλα και θα σε στέψει αυτή την Κυριακή. Αξίζεις αυτόν τον τίτλο για αυτό που είσαι και για το υπέροχο ποδόσφαιρο που έπαιζες πάντα. Σου βγάζω το καπέλο. Ο Θεός να σε έχει καλά», τόνισε ο Ριβάλντο, που αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι.

Τη σκυτάλη πήρε ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ: «Αν είσαι ρομαντικός στο ποδόσφαιρο, θα θέλεις ο Lionel Messi (να κερδίσει) επειδή είναι ο πιο εξαιρετικός παίκτης των τελευταίων 10 ετών. Εξακολουθεί να δείχνει την ποιότητα που έχει σε αυτή την ηλικία».

Μέλι για τον μέγα Λίο έσταξε και ο κόουτς της Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ: «Φυσικά, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κυριακής θα υποστηρίξω την Αργεντινή. Έχουμε δύο παίκτες εκεί και για να είμαι ειλικρινής, αγαπώ τον Μέσι. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».

Μάλιστα, με τον Λιονέλ Μέσι είναι ακόμα και οι Γάλλοι! Τρανό παράδειγμα ο Αντρέ Ζινιάκ. Ο έμπειρος επιθετικός που βγάζει το ψωμί του στο Μεξικό με τη φανέλα της Τίγκρες, εξέφρασε την επιθυμία να καταλήξει η κούπα στον Μέσι και την Αργεντινή του Σκαλόνι. «Σήμερα στην Αργεντινή θέλουν να κερδίσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Μέσι. Είμαι Γάλλος, αλλά θα ήθελα ο Μέσι να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο γιατί του αξίζει για όλη του την καριέρα», τόνισε ο Ζινιάκ.

Μονάχα ένα τρόπαιο «απουσιάζει» από τη μυθική συλλογή του Λιονέλ Μέσι. Οχτώ χρόνια μετά τη χαμένη ευκαιρία της Βραζιλίας, ο Pulga προσπαθήσει να κάνει δικό του αυτό που του χρωστάει ο Θεός του ποδοσφαίρου.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024