Ζελένσκι: 258 βομβαρδισμοί του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα την τελευταία εβδομάδα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τη δυτική όχθη του Δνείπερου, αλλά συνέχισαν τα πλήγματα σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας της Χερσώνας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) έκανε λόγο για 258 βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού σε περίπου 30 οικισμούς της Χερσώνας (νότια) την τελευταία εβδομάδα.
Συνεχίζουν τα πλήγματα
Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι είπε απόψε ότι οι εισβολείς κατέστρεψαν επίσης ένα αντλιοστάσιο που τροφοδοτούσε με νερό την πόλη Μικολάιφ, στα βορειοδυτικά της Χερσώνας.
Δείτε ακόμα – Ο Ζελένσκι κατηγορεί τον δήμαρχο του Κιέβου για την ελλιπή προστασία από το κρύο και τις διακοπές ρεύματος
Στις αρχές του μήνα, τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αλλά μετά την ανασυγκρότησή τους στην αντίπερα όχθη συνέχισαν τα πλήγματα σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Δεν θα ησυχάσουν»
Ο ουκρανός πρόεδρος σε άλλο μήνυμά του προχθές Κυριακή είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον υποδομών της Ουκρανίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα και οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούν για ν’ αντέξουν.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν νέα πλήγματα. Το ξέρουμε», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Oσο έχουν πυραύλους, δυστυχώς δεν θα ησυχάσουν».
Προέβλεψε, επίσης, ότι η τρέχουσα εβδομάδα ίσως αποδειχθεί εξίσου δύσκολη με την προηγούμενη, όταν πλήγματα στις υποδομές ηλεκτροδότησης προκάλεσαν τις πιο εκτεταμένες διακοπές αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 16 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442