Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε με μόλις μία νίκη στη φετινή EuroLeague, απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που επέστρεψε στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε επί πολλά χρόνια.
Το Τριφύλλι επέστρεψε από το -18 του πρώτου δεκαλέπτου, όμως στο τέλος λύγισε με 91-89 για την τέταρτη σερί ήττα του στην EuroLeague, με το ρεκόρ του να πέφτει στο 1-5.
Η Παρτιζάν ήταν εξαιρετική στο επιθετικό κομμάτι, με τον Κέβιν Πάντερ να κάνει όργια και να «καθαρίζει» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο αμερικανός γκαρντ σε 35:48 συμμετοχής είχε 29 πόντους (κορυφαία επίδοση φέτος) με 6/8 τρίποντα και 4/9 δίποντα, 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 23 βαθμούς στο PIR. Μάλιστα, ο Πάντερ τους 20 από τους 29 πόντους του τούς σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε στο… μηδέν και στην τελική ευθεία σκόραρε 9 κομβικούς πόντους, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Σέρβων.
Ο τρόπος που επιτίθεται ο Πάντερ είναι μοναδικός, αφού μπορεί να πετύχει καλάθι με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Το απέδειξε εξάλλου και στο ΟΑΚΑ, με το Τριφύλλι και την άμυνά του να μην μπορεί να τον σταματήσει σε καμία στιγμή και με κανέναν αντίπαλο.
Οι 29 πόντοι δεν αποτελούν την κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα του Αμερικανού στην Ευρωλίγκα, αφού το 2021 είχε πετύχει με την Αρμάνι Μιλάνο 32 πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Πάντερ ωστόσο αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους σκόρερ, που αν βρει ρυθμό μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε άμυνα. Όπως έκανε και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Ο Πάντερ γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο γήπεδο, όχι μόνο από την EuroLeague, αλλά και από το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού επί Ντέιβιντ Μπλατ έχει παίξει μισή σεζόν στον Ολυμπιακό. Νωρίτερα ο αμερικανός γκαρντ είχε παίξει και στην ΑΕΚ, προτού μεταγραφεί στην Αρμάνι Μιλάνο και από εκεί στην Παρτιζάν και στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που τον έχει εξελίξει σε ένα υπερόπλο.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου και έτοιμος για την επόμενη πρόκληση είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, όπως ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον κυριακάτικο (5/4) αγώνα του.
Αν και και καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ο Άρης (τρία δοκάρια κι ακυρωθέν γκολ), έμεινε στο 1-1 με τον Λεβαδειακό ο οποίος διατηρεί τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της πρώτης 5ης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα.
LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική των play offs 1-4 της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.