Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Παναθηναϊκός: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Παρτιζάν όμως στο σημερινό ματς δύο φίλοι του επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλοι και η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την Παρτιζάν για την 6η αγωνιστική της Euroleague σε ένα ματς που έχει δύο μεγάλες επιστροφές στο ΟΑΚΑ από ανθρώπους που αγαπήθηκαν αρκετά από την πράσινη εξέδρα.

Ο λόγος για τους Ιωάννη Παπαπέτρου και φυσικά μπορεί για τους περισσότερους φιλάθλους του Τριφυλλιού ο μεγαλύτερος προπονητής που κάθισε ποτέ από τον πάγκο τους. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος αυτοκράτορας επιστρέφει!

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Είναι ένας άνθρωπος που γιγάντωσε τον σύλλογο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Με τους πράσινους κατέκτησε 5 Euroleague σε διάστημα 15 ετών και ήταν ο Νο.1 λόγος ώστε θρυλικά ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ να επιλέξουν την ομάδα όπως ο Μποντιρόγκα, ο Γιασικεβίτσιους και πολλοί άλλοι.

Σίγουρα και σήμερα θα αποθεωθεί όπως όλες τις προηγούμενες φορές με μεγαλύτερη στιγμή του μετά την ομάδα της καρδιάς του όπως και ο ίδιος αναφέρει την υποδοχή στην πρώτη αναμέτρηση που ήρθε ως αντίπαλος.

Ταυτόχρονα μετά την αποχώρηση του το 2012 τελείωσε και ένας κύκλος αφού οι Πράσινοι δεν έχουν βρεθεί ακόμα στο πολυπόθητο Final 4, σε μια συνθήκη που για πολλούς αντιμετωπίζεται ως κατάρα αφού έχουν κάτσει μετά από αυτόν αρκετοί αξιόλογοι προπονητές αλλά η επιτυχία δεν ήρθε.

Και ο τελευταίος αρχηγός!

Στο ΟΑΚΑ όμως θα παρευρεθεί και ένας ακόμα αντίπαλος, που κατάφερε αρκετά πράγματα τα τελευταία δύσκολα χρόνια με τον Παναθηναϊκό και δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Έλληνας φόργουορντ το 2018 έκανε το βήμα να αλλάξει στρατόπεδο και να πάει στο Τριφύλλι από τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό σε μια κίνηση που συζητήθηκε πάρα πολύ εκείνη την περίοδο.

Στα 4 χρόνια αυτά χρόνια κατέκτησε αρκετούς τίτλους και ήταν ο βασικότερος πυλώνας τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια που οι Πράσινοι δεν ήταν στο επίπεδο που τον έχουν συνηθίσει οι οπαδοί του.

Όμως οι σχέσεις των δύο πλευρών έληξαν το προηγούμενο καλοκαίρι αφού οι Ντέγιαν Ράντονιτς και Αργύρης Πεδουλάκης ήθελαν να φτιάξουν μια νέα ομάδα και αποφασίστηκε ότι ο 28χρονος φόργουορντ ήταν εκτός πλάνων.

Έτσι πήγε στο Βελιγράδι και στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Σήμερα πάντως θεωρείται σίγουρο ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον αποθεώσει αφού δεν ξεχνάει την προσφορά του αυτά τα χρόνια.

To μόνο σίγουρο σήμερα το βράδυ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί δύο φίλους του κάνοντας πολύ ενδιαφέρον την αναμέτρηση αφού εκτός από το συναισθηματικό κομμάτι υπάρχει και το βαθμολογικό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει βαθιά ανάσα για τη συνέχεια.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024