Η Πόρτο «πέταξε» εκτός Ευρώπης την Ατλέτικο (2-1) – Στο Europa League η Λεβερκούζεν (0-0)
Η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της Ατλέτικο και την άφησε εκτός Ευρώπης, αφού με το 0-0 κόντρα στην Μπριζ, η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για το Europa League. Πρώτοι στον δεύτερο όμιλο οι «Δράκοι».
Ούτε στο Europa League δεν θα συνεχίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η Πόρτο επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Σιμεόνε στο «Ντραγκάο», εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο του Champions League, με τους «ροχιμπλάνκος» να πηγαίνουν σπίτι τους ως ουραγοί του γκρουπ.
Η Λεβερκούζεν είναι αυτή που πήρε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, με το 0-0 κόντρα στην Μπριζ.
Μέσα σε 25 λεπτά τελείωσαν όλα ουσιαστικά για την Ατλέτικο στην Πορτογαλία. Από ασίστ του Εβανίλσον ο Ταρέμι με πλασέ έκανε το 1-0 στο 5′ και 20 λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Εουστάκιο που πρόλαβε τον Σάβιτς. Σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με τον Όμπλακ να είναι ο λόγος που η Ατλέτικο δεν δέχθηκε περισσότερα γκολ και το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις.
Ο Καράσκο εκτέλεσε ένα κόρνερ στο 90+5′ και ο Μαρκάνο στην προσπάθειά του να διώξει έβαλε αυτογκόλ. Χρόνος δεν υπήρχε για τους Μαδριλένους που ήθελαν την ισοπαλία για να πάρουν την τρίτη θέση κι έτσι δεν γλίτωσαν το μέγα κάζο, μένοντας εκτός Ευρώπης από Νοέμβριο.
Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου η Λεβερκούζεν ήταν αυτή που είχε το μεγάλο κίνητρο, αφού η Μπριζ είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League και έπαιζε μόνο για την πρώτη θέση.
Το ματς δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, με μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι το δοκάρι του Μπιουκάναν για τους Βέλγους στο 46′. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με Χραντέτσι από τη μία και Μινιολέ από την άλλη, να κρατούν όρθιες τις ομάδες τους όποτε χρειάστηκε.
Χάρη σε δύο γκολ του Ραφίνια (70′, 86′) η Μπαρτσελόνα «λύγισε» με 2-0 την μαχητική Οσασούνα στο «Καμπ Νου» και απέκτησε διαφορά επτά βαθμών από τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.
Με 14/28 τρίποντα, πρώτο σκόρερ τον Ρογκαβόπουλο με 5/5 από τα 6,75μ. και τους Γιουρτσεβέν (17π.), Τολιόπουλο (14π.) και Γκραντ (13π.) άξιους συμπαραστάτες ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ στα Λιόσια
Πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα μόνο έξι λεπτών η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 2-0 την Κολωνία και τέθηκε ξανά σε... τροχιά Champions League στην Bundesliga.