Δημοσκόπηση: Παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία θέλουν οι μισοί βρετανοί
Το 80% κατηγορούν την κυβέρνηση για το αυξανόμενο κόστος ζωής.
Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι η Λιζ Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και το 80% κατηγορούν την κυβέρνηση για το αυξανόμενο κόστος ζωής, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε στο ινστιτούτο Ipsos ότι η Τρας θα πρέπει να παραιτηθεί, με μόλις το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη.
- Διαβάστε επίσης: «Τρίζει» η καρέκλα της Λιζ Τρας
Τους μήνες πριν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που εκτιμούσε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τον θώκο κυμαινόταν σε αντίστοιχα επίπεδα, μεταξύ του 50% και του 59%.
Μόνο το 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πιστεύει πως η Τρας είναι πιθανό να κερδίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Εξάλλου στα προβλήματα της Βρετανίδας πρωθυπουργού προστίθεται και το γεγονός ότι μόλις το 14% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο νέος υπουργός Οικονομικών θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το 35% δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφορά μετά τον διορισμό του Τζέρεμι Χαντ, ενώ το 27% σημείωσε ότι θα αλλάξει την κατάσταση προς το χειρότερο.
Το μοναδικό θετικό στοιχείο για τους Συντηρητικούς είναι ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να είναι διχασμένοι σχετικά με το αν οι Εργατικοί έχουν ένα καλό σχέδιο για την οικονομία.
Το 40% δήλωσε βέβαιο ότι η αντιπολίτευση έχει ένα καλό μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο, ενώ το 47% είχε αντίθετη άποψη.
Ωστόσο μόλις το 17% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο οικονομικό σχέδιο των Συντηρητικών, με το 74% να επισημαίνει ότι αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητά του.
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες





