Βρετανία: Έξι στους δέκα θέλουν εκλογές φέτος – Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Βρετανία.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διατηρεί τεράστιο προβάδισμα επί των Συντηρητικών της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στο κόμμα, στο ετήσιο συνέδριό του που διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov σε δείγμα 1.737 Βρετανών ενηλίκων, που έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή για λογαριασμό της εφημερίδας The Times, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 52% στην πρόθεση ψήφου (δύο μονάδες λιγότερες σε σύγκριση με άλλη δημοσκόπηση στα τέλη Σεπτεμβρίου) ενώ οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 22% (άνοδος μίας μονάδας).
- Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Λιτότητα πιο φονική… και από την COVID-19
Άλλη δημοσκόπηση της Opinium σε δείγμα 2.023 ψηφοφόρων δίνει μικρότερο προβάδισμα στους Εργατικούς: 47% έναντι 26% των Συντηρητικών. Είναι ωστόσο η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημοσκόπηση αυτού του ινστιτούτου.
Ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 43% των ερωτηθέντων, έναντι 13% για την Τρας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov.
Η δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι η Τρας πρέπει να παραιτηθεί και σχεδόν έξι στους δέκα (61%) θέλουν να γίνουν εκλογές εντός του έτους.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν κανονικά το 2024.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς η ΑΙ του Μασκ οδηγεί τους ανθρώπους σε παραλήρημα – «Επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τη σύζυγό του»
- «Ψάχνει… μπαμ με τον Οκέκε η Χάποελ του Ιτούδη» (pic)
- Σακίρα: Αποθεώθηκε από 2 εκατομμύρια κόσμου στη δωρεάν συναυλία της στο Ριο
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
- Κένι: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»
- Ηράκλειο: Ζήτημα χρόνου να παραδοθεί ο δεύτερος δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από μπαρ
- Νιγηρία: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε γυναίκες σε «φεστιβάλ βιασμού» – Σκληρές εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442